Sanal dolandırıcılıkta 'kapora'ya dikkat!

Sanal dolandırıcılıkta

Sanal dolandırıcılıkta 'kapora'ya dikkat!

Son dönemde sıkça artan internet dolandırıcılıklarına karşı uzmanlaşan avukat Tuğçe Nur Hakbilir, kullanıcıları önlem alması gereken detaylara ilişkin uyardı.

İSTANBUL (İGFA) - Av. Tuğçe Nur Hakbilir, kullanıcıların kaparo yollarken açıklama kısmına ne yazdığına dikkat etmesi gerektiğine dikkati çekti.

İnternet yoluyla dolandırılan kişilerin maddi ve manevi tazminat kazanma yolu da açık olduğuna vurgu yapan Hakbilir, sanal dolaqndırıcılara karşı vatandaşları uyardı. 

Pandemi dönemiyle birlikte sanal dolandırıcılık vakalarının artış gösterdiğine dikkat çeken Av. Tuğçe Nur Hakbilir, "Ne yazık ki dolandırıcılar son zamanlarda teknolojinin sağladığı kolaylıklardan faydalanarak pek çok kişiyi mağdur etmektedir. Özellikle COVID-19 pandemisi sonrasında hızla artan internet üzerinden alışveriş yöntemi dolandırılanların sayısının da artmasına sebep olmuştur" dedi.

Son dönemde özellikle sosyal medyada para kazandırma vaadiyle dolandırılan sayısız isim olduğunu dolandıran Hakbilir, "Bir çok kişinin Sosyal medya hesapları (facebook, twitter, instagram vb.) üzerinden para kazandırma vaadiyle dolandırıcılara yüksek meblağlarda paralar gönderdiklerini ve bir daha bu şahıslara ulaşamadıklarını duyuyoruz. Kimse size sosyal medyadan "çabasız" para kazandıramaz... Bu nedenle mağduriyet meydana gelmeden önce dikkatli olmalı ve gerekli önlemleri almalıyız." dedi.

Hakbilir, "Özellikle sosyal medya hesapları üzerinden ulaşarak para, kart bilgisi, kart şifresi gibi bilgileri almak isteyen şahıslara karşı dikkatli olmak, kişisel verilerimizi paylaşmamak, internet üzerinden alışveriş yapılan sitelerin güvenilirliğini kontrol etmek, güvenilirliğinden şüphe duyulan sitelerden yapılan alışverişlerde kapıda ödeme yöntemini tercih etmek, banka hesabından kaparo veya satış bedeli olarak yapılan para transferlerinin açıklama kısmına transferin neye istinaden yapıldığını belirtmek alınabilecek önlemlerdendir" diyerek kullanıcıları uyardı.


Haber Kaynak : igfa

Sanal dolandırıcılıkta
12.6°