Sakarya'da Dünya Su Günü'ne özel önemli mesajlar

Sakarya

Sakarya'da Dünya Su Günü'ne özel önemli mesajlar

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Dünya Su Günü programında önemli mesajlar verdi. Gelecekte yaşanması öngörülen küresel felaketlere karşı tedbir çağrısı yapan Yüce, Sakarya’daki doğal kaynakların durumundan bahsetti. Yüce, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve bağlı iştiraklerimizle birlikte kaynaklarımızı korumaya yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Sapanca Gölü şu an yaklaşık 33 metre seviyesiyle son yılların en yüksek seviyesinde” dedi.

SAKARYA (İGFA)- Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, ‘Dünya Su Günü’ sebebiyle SAÜ
Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programa katıldı. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen programa Başkan Yüce’nin yanı sıra Sakarya Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, Sakarya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü, Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Bekir Keskinkılıç, Saski Genel Müdürü Yiğit Turan, ilçe belediye başkanları STK temsilcileri, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları, öğrenciler ve basın mensupları katıldı. Yüce, dünyayı bekleyen küresel felaketleri hatırlatarak ‘tedbir’ çağrısı yaptı. İklim değişikliği, küresel hareketler ve karbon salınımının sonuçlarını değerlendirip yerel, bölgesel ve son olarak küresel ölçekte gerekli adımların atılmasının önemine dikkat çeken Yüce, ‘kaynaklarımızı geleceğe miras bırakalım’ mesajı verdi. Yüce, Sakarya’nın doğal cenneti Sapanca Gölü’nün son yılların en iyi seviyesinde olduğu müjdesini paylaştı.

Yüce, bu tehditlere karşı Sakarya’daki durumu her yönüyle inceleyerek takip ettiklerini ifade ederek, “Malumunuz içerisinde yaşadığımız çağda dünyanın dengesi alışkın olduğumuz eksenden kaymaya ve değişmeye başladı. İklimsel değişiklikler, küresel hareketler ve karbon salınımı gibi bu duruma sebep olan pek çok etken mevcut. Sizlerin çok yakından bildiği üzere yapılan incelemeler ve tahminler karamsar bir tablo çiziyor. Dünyanın başına gelecek kısmi ya da büyük felaketler esasında doğrudan biz insanoğlunu ve dünyayı paylaştığımız diğer canlıları etkiliyor. İleride bizim ya da evlatlarımızın içine düşme ihtimali olan bu krizlerin önüne geçmemiz veya erteleyerek gerekli tedbirleri almamız mümkün. Bu organizasyonların doğru değerlendirilmesi gerekiyor. Yerel, bölgesel ve global araştırmalar yapıp gerekli tedbirleri almamız gerekiyor. Bu ve bunun gibi toplantılar sayesinde biz de Sakarya’daki durumu her yönüyle tespit edecek ve yerel
ölçekte tedbirlerimizi alacağız. Yerel ölçekte alınan bu tedbirler bölgesel tedbirlerle; bölgesel tedbirler de global çalışmalarla entegre olursa inşallah biz bu sınavı başarıyla atlatabiliriz” dedi.


Haber Kaynak : igfa

Sakarya
12.6°