Edirne'de 'Türk Mutfağı' tanıtıldı

Edirne

Edirne'de 'Türk Mutfağı' tanıtıldı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Türk Mutfağı’nın tanıtımı amacıyla, her yıl belirli bir tema çerçevesinde 81 ilde , büyükelçiliklerde, konsolosluklarda, yurt dışı müşavirlikler ve temsilcilikler aracılığıyla tüm dünyada tanıtım etkinlikleriyle kutlanacak olan 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası yoğun bir katılımla tüm illerdeki etkinliklerle başladı.

EDİRNE İGFA- TBMM KEFEK Başkanı AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Türk Mutfağı Haftası kapsamında Edirne’de gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşa ciğer ikramında bulunarak şunları kaydetti:

“Edirne; dünyaya hükmetmiş farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış Osmanlı Devleti’nin uzun yıllar başkenti olmuş bir şehir. Elbetteki kültürel mirasımız bu nedenle hem çok yönlü hem çok zengin. Buna tüm dünyanın hayran olduğu Türk Mutfağı da dahil. Yemek kültürü bir milletin en önemli simgelerinden biri. Coğrafyanız, toplumunuz, gelenek görenekleriniz ile ilgili her parça adeta mutfakta harmanlanıyor.

Edirne bu anlamda yöresel tatları ile kendine has mutfak kültürü ile tarımsal ürünleri ile ülkemizin bu anlamda en zengin şehirlerindendir.Ciğer dediğinizde akla gelen ilk şehirlerden biri Edirne belki ama ayçiçeğimizle, biberimizle mutfağımızın diğer zenginliklerini bu etkinlikler vesilesiyle tüm dünyaya tanıtmayı diliyorum. Böyle bir etkinlikle mutfağımıza da sahip çıkmamıza dikkat çeken Cumhurbaşkanımıza , kıymetli eşlerine ve bakanlığımıza teşekkür ediyorum"

  Edirne'de 300 Kilogram tava ciğer kuyrukta bekleyenler tarafından 3 dakika içinde tüketildi.  


Haber Kaynak : igfa