Dijital ödemede engeller teknolojiyle aşılıyor

Dijital ödemede engeller teknolojiyle aşılıyor

Dijital ödemede engeller teknolojiyle aşılıyor

Dijital ödeme pazarı sadece 2021 yılında dünya genelinde yüzde 17 büyüdü. Ancak uzmanlara göre pazarın daha hızlı büyümesi mümkün. Bunun için başta güvenlik, teknik ve maliyet kaynaklı sorunların aşılması gerekiyor. B2B ve B2B2C ödeme sistemlerinde Türkiye’nin öncü şirketi Paynet de bu engelleri, geliştirdiği teknolojik çözümlerle aşıyor.

İSTANBUL İGFA- Ödemeler dünyası son birkaç yılda önemli bir atılım yaşadı. Değişen tüketici alışkanlıkları e-ticarette tüm zamanların en hızlı büyümesine yol açarken, dijital ödeme teknolojileri de yeni çözümlerle tüketicinin yeni ihtiyacına yanıt vermeye çalıştı. Future Market Insight’a (FMI) göre global e-ödemeler pazarı 2021 yılında yüzde 17,7 oranında büyüdü ve toplam ödemeler pazarının yaklaşık yüzde 75’ini oluşturdu. E-ticaret ve temassız ödemelerin itici gücüyle büyüyen pazarın 2031 yılına kadar da 456,6 milyar dolarlık bir hacme ulaşması bekleniyor.  Bugün geldiğimiz noktada da artık sektörü ne olursa olsun her işletme için çevrimiçi ödeme kabul etme yeteneği bir ön koşul haline gelmiş durumda. Ancak bu yeni tabloda dijital ödeme işlemleri tüketiciler ve şirketler açısından belli zorlukları da beraberinde getiriyor. Bu zorlukların başında da teknik aksaklıklar geliyor. Bazen altyapıdan kaynaklanan aksaklıklar ödeme işlemlerinin birkaç saat gecikmesine neden olabiliyor. Bu durum tüketicide hayal kırıklığı yaratıyor. 

KURULUM VE İŞLETME MALİYET YARATIYOR 

E-ödeme sistemlerini kurmak ve çalıştırmak özellikle KOBİ ölçeğinde işletmeler için maliyetleri artıran bir unsur olarak öne çıktığı için yine bu alan da önemli bir sorun olarak görülüyor. Özellikle altyapıdaki hassas verileri yetkisiz erişime karşı korumak, kurulum sonrasında sistemin bakımını yaptırmak bu tür işletmeler için kimi zaman karşılaması zor maliyetler yaratabiliyor. 

DİJİTAL SUÇLARA KARŞI SAVUNMASIZLAR

Güvenlik de yine dijital ödemeler pazarının en önemli sorunlarından biri. Ödemeler dijitalleştikçe kötü niyetlilerin de eylemleri dijitalleşiyor. Sadece 2020 yılında toplam kimlik sahtekarlığından kaynaklanan kayıplar 56 milyar dolara yükseldi. 

FİNANSAL DESTEK İHTİYACI DUYULUYOR

Öte yandan tüketici cephesinde taksitli alışverişe getirilen sınırlamalar ve kredi kartları limitleri de ödemenin önünde engel teşkil ediyor. Birçok tüketici kendisini finansal anlamda destekleyecek ödeme çözümlerine ihtiyaç duyuyor. 

SORUNLARI AŞAN TEKNOJİLER 

B2B ve B2B2C ödeme sistemlerinde Türkiye’nin öncü şirketi Paynet, sadece bugünün değil geleceğin ödeme yöntemi olan online ödemeler pazarının gelişiminin önündeki bu engelleri, geliştirdiği teknolojilerle aşıyor. Paynet’in Sahtecilik Önleme Çözümleri dijital ödemeleri koruyup güvenliğini sağlıyor. İşlemlerdeki olası ihlalleri anında engelliyor. Bu sayede şirketlerin daha güvenli bir tahsilat almalarını mümkün kılıyor.

TAKSİTLİ SATIŞ YAPIYOR 

Paynet’in sunduğu Sanal POS çözümü ile fiziksel POS’a ihtiyaç duymadan tüm ödemeler kolayca alınıyor. Tüm banka ve kredi kartları ile uyumlu olan Sanal POS sayesinde, yasal kısıtlar çerçevesinde taksitli satış yapılıyor. Paynet üye iş yerleri, müşterilerinin internet bankacılığına açık tüm kartlarından, diledikleri yerde ve saatte kolayca ödeme alabiliyor. Tüm bu süreçler ise Paynet güvencesi ile korunuyor.

FİZİKSEL SINIRLARI KALDIRIP GÜVENLİ ÖDEME SAĞLIYOR 

Paynet’in link ile ödeme alma çözümü Paylink , ödeme için fiziksel sınırları ortadan kaldırırken güvenli ödemeyi mümkün kılıyor. Her bir ödeme işlemi için, güvenli bir internet bağlantısı oluşturan bu çözüm, işletmelerin SMS veya e-posta kullanarak müşterileriyle güvenli ödeme linki paylaşmalarını sağlıyor ve anında her yerden mesafeli satış yapabilmenin de önünü açıyor. 

KART LİMİTLERİ DOLMADAN KREDİ İLE TAKSİTLİ ALIŞVERİŞ

Paynet, hızlı, kolay ve alternatif bir ödeme çözümü olan PayKredi ile müşterilerin alışveriş anında, mobil cihazlar üzerinden ödemesini kredi ile yapmalarını sağlıyor. Paynet üye iş yerleri PayKredi ile müşterilerine, 36 aya varan vadelerle kredi imkanı sunabiliyor. Müşterilere sunulan taksitli ödeme deneyimiyle şirketlerin satış hacmi artarken, müşteriler de kart limitlerini doldurmadan dakikalar içinde alışverişlerini tamamlayabiliyor. 

Üye iş yerleri Paynet’in kredi ile ödeme alma çözümüne Paynet platformları üzerinden hazır olarak erişebildikleri gibi kendi mobil uygulama ve web sitelerine de entegre edebiliyorlar.
 Tüm platformlarla uyumlu esnek bir yapıya sahip olan Paynet API, ödeme ve tahsilat gibi finansal süreçlerin dijitalleştirilmesi ile sorunsuz bir deneyim sunma konusunda geliştiricilerin en büyük yardımcısı olarak öne çıkıyor. Paynet üye iş yerleri, Paynet’in tüm ürünlerini Paynet API ile şirketlerinin ihtiyaçlarına göre uyarlayıp müşterilerine sunabiliyor. Paynet temassız ödeme alma, kart saklama, düzenli ödeme gibi yenilikçi ve güvenilir çözümleriyle de üye iş yerlerinin ödeme akışını kolaylıkla, yer ve zaman sınırlaması olmadan yönetmelerini sağlıyor.


Haber Kaynak : igfa