DEÜ sağlık sektöründe kümelenmede öncü olacak

DEÜ sağlık sektöründe kümelenmede öncü olacak

DEÜ sağlık sektöründe kümelenmede öncü olacak

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) bünyesinde faaliyetlerinde devam eden Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkı (DEPARK) ve Dokuz Eylül Ulusal Sağlık Endüstrileri Derneği (DUSED) tarafından T.C. Ticaret Bakanlığı UR-GE Destek Programına başvurusu yapılan “Dokuz Eylül Ulusal Sağlık Endüstrilerinin İhracat ve Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi (SURGE)” bakanlıktan onay aldı.

İZMİR (İGFA)- Sağlık sektöründe kümelenmeyi sağlayacak ve fikirden, ürüne ve pazara giden yolda sağlık teknolojilerinin geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacak projenin tanıtım toplantısı DEÜ 15 Sağlık ve Sanat Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. DEÜ Rektörü Prof Dr. Nükhet Hotar ve Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci’nin çevrimiçi katılım gösterdiği lansman toplantısında, TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Duygu Özel Demiralp’in yanı sıra proje ekibi, dernek yöneticileri ve üniversite mensupları yer aldı.

Toplantının açılış konuşmalarında söz alan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin devletin ulusal sağlık politikalarını destekleyen adımlar attığını ve söz konusu projenin de bu bağlamda değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Rektör Hotar, "Sağlık alanında ciddi yatırımlara ev sahipliği yapan üniversitemiz, 2013 yılında Türkiye’nin İlk Sağlık İhtisas Teknoparkı olan DEPARK’ı kurarak bu alandaki kararlığını ortaya koymuştur. Rektörlüğümüz, üniversitemizin DEPARK’taki misyonuna ve ülkemizin uluslararası rekabetteki beklentisine uygun olarak; sağlık alanında öncü bir adım atmayı hedefliyoruz. DEÜ olarak; ilaç, biyoteknoloji, medikal, implant gibi sağlık sektöründeki farklı endüstrilerin üniversitemiz bünyesinde bir araya geldiği bir kümelenme modelini hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bunun için gerekli imkâna, fiziki altyapıya ve insan gücüne sahibiz” dedi.

DEPARK’ın imkanları kullanılarak oluşturulacak kümelenmenin sektörü üretim ve ihracatta bir üst lige taşıyacağına inandıklarını ifade eden Hotar, “DEPARK’ın -teknolojinin üretildiği silikon vadisi gibi ‘Sağlık Vadisi’nin ve kümelenmenin merkezi olmasını hedefliyoruz. Bu modelde fikrin teknolojiden patentlenmesine ve üretim aşamasına getirilmesine kadar her türlü destek verilecek. Sağlık vadisinin kurulmasında ihtiyaç duyulacak fiziki yatırımları gerçekleştirmeye de hazırız" diye konuştu. 


Haber Kaynak : igfa