Tarih: 16.03.2022 10:17

Mersin'in kazları tüketicilerle buluşacak

Facebook Twitter Linked-in

Mersin'de Kadın Kooperatifi’ne bağlı 100 üreticinin özenle yetiştirdiği kazlar, Migros güvencesiyle Türkiye’nin dört bir yanındaki tüketicilerle buluşuyor.

MERSİN (İGFA) - “Tarımda Kadın Girişimci Geliştirme ve Hızlandırma Programı” kampına katılan kadın üreticilerin bin bir emekle ürettiği ürünler Migros mağazalarında tüketicilerle buluşmaya başladı.

Migros, KAGİDER ile birlikte düzenlediği eğitim programına katılan Mersinli kadın girişimcinin projesi ile toplamda 10 bin adet kaz alımı yapacak. Özel yetiştirilen kazların ilk 2 bin 500 adedi Migros mağazalarında raflardaki yerini aldı.

Migros Ticaret A.Ş. İcra Kurulu Üyesi Ekmel Nuri Baydur,  bu yıl Mayıs ayında üçüncüsünü gerçekleştirecekleri “Tarımda Kadın Girişimci Geliştirme ve Hızlandırma Programı” ile kadın girişimcilerin büyümelerini ve güçlenmelerin destekleyici eğitimler vererek, tarım sektörünü tüm boyutlarıyla ele alacaklarını söyledi. Söz konusu programın yanı sıra Bölgesel Kadın Kooperatifleri buluşmaları ve güçlü yatırımlarımızla kadınların üretime katılmasını desteklediklerini ifade eden Baydur,  hijyenik ve verimli ortamda Migros için üretilen toplamda 10 bin adet kazı sofralara getireceklerini ve müşterilerin ihtiyaçlarına göre yarım veya bütün olarak satın alabileceğini söyledi. 

Mersin Kadın Kooperatifi üyesi Eylem Bozdoğan ise, Mersin’de kaz üretilmesi ve bu işten özellikle kadınların para kazanabilmesine yönelik hayalinin oluştuğunu belirterek, "Migros bizimle iletişime geçerek kendi standartlarına uygun üretim olduğu taktirde mağazalarında satışa sunabileceğini söyledi. Migros’un bize cesaret veren teklifi üzerine projeyi ortağı olduğum Mersinden Kadın Kooperatifi ile birlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne aktardık. Hayalimin gerçeğe dönüşmesini sağlayan başta Migros olmak üzere KAGİDER ekibine, kooperatifime, projeme inanan ve yatırım yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ve katkı sunan tüm üreticilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —