Tarih: 26.11.2021 10:31

İzmir Aliağa'da küçükbaş hayvancılığa destek

Facebook Twitter Linked-in

İzmir Aliağa ilçesinin Çoraklar Mahallesi’nde yapılacak olan ‘Damızlık Koyun Üretim Merkezi’ için Tarım ve Orman Bakanlığı, İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Aliağa Belediyesi iş birliği yaptı. Yapılacak olan projenin imza törenine Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'de katıldı.

İZMİR(İGFA)- Güzelhisar Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, kurum müdürleri, daire amirleri ve muhtarlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, " Aliağa'da yapılacak olan bu proje ülkemizde hayvancılık alanında öncü olacak"  dedi.  Projenin bölgedeki küçükbaş hayvancılığın gelişiminde çok önemli bir yeri olduğunu dile getiren Bakan Pakdemirli, "İlk etapta yaklaşık 2 milyon lira yatırımla başlanacak proje, tam kapasiteye ulaştığında 5 bin küçükbaşı bünyesinde barındıracak. İzmir’in tüm küçükbaş yetiştiricilerinin projeden yararlanmasını hedefliyoruz. Proje sayesinde; Kırsal alanda refahı yükseltmek, üretimde verimi arttırmak istiyoruz"  dedi.

TÜRKİYE'DEKİ DAMIZLIK KOYUN İHTİYACI KARŞILANACAK

İlk etapta İzmir ve ilçelerindeki üreticileri destekleyecek proje, Türkiye genelindeki damızlık koyun ihtiyacını karşılayacak. Çoraklar Mahallesi’nde 41.2 metrekarelik alanda 2.4 metrekare kapalı tesis inşa edilecek. Aliağa Belediyesi, 5 bin küçükbaş kapasiteli tesis ve diğer yatırımlar için 4 Milyon TL’lik proje yatırımı gerçekleştirecek. Çalışmalar, iş birliği protokolünün ardından 2022 yılının ocak ayında başlayacak. 4 ay gibi kısa bir sürede yapımı tamamlanması planlanan proje küçükbaş hayvan üreticisinin can suyu olacak. Tesisin kurulması ve üretimin başlamasıyla birlikte Aliağa başta olmak üzere bölgedeki yaklaşık 6 bin üretici projeden faydalanabilecek.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —