Başkan Abdullah Deniz, 2024 Çeltik Değerlendirme Toplantısı'nda.

Başkan Abdullah Deniz, 2024 Çeltik Değerlendirme Toplantısı

Çeltik hasadının lokal olarak başladığı bu günlerde Baldo pirinciyle ünlü Balıkesir’in Gönen İlçesinde Gönen Ticaret Odası ve Ticaret Borsasının ev sahipliğinde çeltik değerlendirme toplantısı yapıldı.

Çeltik hasadının lokal olarak başladığı bu günlerde Baldo pirinciyle ünlü Balıkesir’in Gönen İlçesinde Gönen Ticaret Odası ve Ticaret Borsasının ev sahipliğinde çeltik değerlendirme toplantısı yapıldı.

Gönen Ticaret Odası ve Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde, düzenlenen Çeltik Değerlendirme Toplantısı’na Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz de katıldı.

 

Toplantıya, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, gönen Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Pirinç Değirmencileri Derneği Başkanı ve üyeleri, Gönen, Manyas, Karacabey, Bandırma, Biga, İpsala, Uzunköprü, Keşan ve Enez Ziraat Odası Başkanları, Gönen, Karacabey, Bandırma Ticaret Borsaları ve Gönen Ticaret Odası Başkanı ile diğer sektör paydaşları katıldı.

 

 

Toplantıda, 2024 yılı çeltik rekoltesinin geçen yıla göre %9 artışla 980 bin ton olarak beklendiği duyuruldu. Verim ve kalite açısından herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığı belirtilerek, yeni hasat sezonunda sektör ve üreticilerin beklentileri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

 

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, katılımcılara Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın selamlarını iletti ve başarı dileklerini aktardı. Güldal, çeltik sektör temsilcileriyle gerçekleştirilen toplantının üretim, hasat ve fiyat beklentilerinin kapsamlı şekilde ele alındığı önemli bir platform olduğunu belirtti. TMO’nun, arz edilecek tüm çeltiği alabilecek depo, finansman ve personel hazırlıklarını tamamladığını vurgulayan Güldal, toplantıdaki tüm hususların değerlendirileceğini ve notların alındığını ifade etti. Toplantının çeltik politikalarına yön vereceğini ve değerlendirme süreçlerinin kısa sürede başlayacağını söyledi.

 

Gönen Ticaret Odası Başkanı İsmail Mutlu ve Gönen Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Mutlu’ya ev sahiplikleri için teşekkürlerini sunan Güldal, toplantıyı üreticiler ve ülke için hayırlı temennilerle sonlandırdı.

 

HABER MERKEZİ

Turan YAZAN