ABD`de sular durulmuyor: Cumhuriyetçiler, Demokrat Başkan Biden`a karşı "azil" maddesi sundu

ABD`de sular durulmuyor: Cumhuriyetçiler, Demokrat Başkan Biden`a karşı

ABD`de 20 Ocak`ta yemin ederek resmen görevine başlayan Başkan Biden`a karşı Cumhuriyetçi vekilden "suçlama" geldi.
Seçimlerden önce Biden`ın kazanması halinde ona karşı azil süreci için adım atacağını vaat eden Greene, seçmenlerine verdiği sözü tutarak Biden`a karşı harekete geçti.

`GÜCÜNÜ KÖTÜYE KULLANMAKLA` SUÇLADI

Greene, Twitter hesabından paylaştığı videoda, Biden`ı "gücünü kötüye kullanmakla" suçladığını belirterek, Biden`ın oğlu Hunter Biden`ın Ukrayna`da yürüttüğü işlere atıf yaptı.

KABUL EDİLMESİ BEKLENMİYOR

Demokratların çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisinde Cumhuriyetçi vekilin başvurusunun kabul edilmesi beklenmiyor, ancak "sembolik" de olsa Biden`a karşı henüz görevinin başında azil maddesi sunulması kamuoyunda dikkati çekti.

TRUMP`IN AZLİ SENATO`YA GÖNDERİLECEK

Öte yandan Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi, kısa süre içinde eski Başkan Donald Trump`a karşı kabul edilen azil maddesinin Senato`ya gönderileceğini açıkladı. Pelosi, açıklamasında kesin bir tarih vermedi.

Temsilciler Meclisi, ABD`nin 45. Başkanı Trump`ın 6 Ocak`taki Kongre baskınıyla ilgili olarak "isyana teşvik" ile suçlandığı azil maddesini kabul etmişti. Trump ise suçlamaları reddetmiş, açıklamalarında isyana teşvik olmadığını ve şiddete karşı olduğunu ifade etmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı / Hakan Çopur