ABD`nin ilk siyah Savunma Bakanı Austin yemin ederek göreve başladı

ABD`nin ilk siyah Savunma Bakanı Austin yemin ederek göreve başladı

ABD Senatosu`nda 2`ye karşı 93 oyla Savunma Bakanlığı onaylanan Lloyd Austin, Pentagon`da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley ve Savunma Bakan Vekili David Norquist tarafından karşılandı. Pentagon`da yemin eden Austin, gün içinde bakanlıkta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin brifing alacak.

Kuvvet Komutanları ve Genel Sekreterleri ile yapacağı görüşmeden sonra Austin ilk telefon görüşmesini ise NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yapacak. Austin`e, ardından Çin konusunda ve Orta Doğu`da devam eden operasyonlar hakkında brifing verilecek.

AUSTİN, İLK SİYAHİ SAVUNMA BAKANI OLARAK TARİHE GEÇTİ

Austin, James Mattis`ten sonra askerlik mesleğinden emekli olmasının üzerinden 7 yıl geçmediği halde Kongrenin muafiyeti ile ABD Savunma Bakanı olabilen ikinci general oldu. Ayrıca Austin, ABD`nin ilk siyah savunma bakanı olarak tarihe geçti.

ABD Temsilciler Meclisi ve Senatosu, emekli Orgeneral Austin`e muafiyet sağlayan tasarıyı kabul etmişti. ABD yasalarına göre bir askerin siyasi üst düzey pozisyona atanması için ordudan ayrılmasının üzerinden 7 yıl geçmesi gerekiyor. Bu şartı karşılamayanların bundan muaf tutulması için ise Kongrenin iki kanadı olan Temsilciler Meclisi ve Senato`dan muafiyet alması gerekiyor.

Austin, 2016 yılında orgeneral rütbesiyle ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanlığı görevindeyken emekliye ayrılmıştı.



ABD`nin ilk siyah Savunma Bakanı Austin yemin ederek göreve başladı
Anahtar Kelimeler:
24.2°