SOCAR Aviation, Adnan Menderes Havalimanında kendi ikmal tesisini faaliyete geçirdi

SOCAR Aviation, Adnan Menderes Havalimanında kendi ikmal tesisini faaliyete geçirdi

SOCAR Aviation, İzmir`de bulunan Adnan Menderes Havalimanındaki yakıt tedarikini kendi tesislerinden yapmaya başladı.

SOCAR Türkiye`den yapılan açıklamaya göre, şirketin Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından açılan ihaleyi SOCAR Aviation markasıyla kazanmasının ardından faaliyete alınan Adnan Menderes İkmal Tesisinden ilk yakıt ikmali 5 Aralık 2020`de Türk Hava Yolları`na gerçekleştirildi.

Adnan Menderes`teki tesisler ile birlikte SOCAR Türkiye`nin ikinci hava ikmal tesisini faaliyete geçirdiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"SOCAR Aviation`ın tadilat ve ruhsatlandırma işlemleri sonrası Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu lisansı alınan Adnan Menderes İkmal Tesisinde, 750 metreküp kapasiteli iki adet jet yakıtı tankı bulunuyor. Toplam 2 bin 500 metrekarelik alan üzerine kurulu olan tesis, mevcut altyapısı ile yıllık 182 bin metreküp yakıt kapasitesine sahip. Bu kapasite, havalimanının toplam tüketiminin yüzde 60`ına karşılık geliyor. Bu kapsamda yılda yaklaşık dokuz bin uçağa yakıt ikmali yapılması öngörülüyor."

SOCAR Aviation, kendi tesisinden yakıt ikmali sağladığı Muğla Milas-Bodrum ve İzmir Adnan Menderes havalimanlarının yanı sıra İstanbul Sabiha Gökçen, Antalya, Muğla Dalaman, Ankara Esenboğa, Trabzon, Samsun Çarşamba, Adana ve İstanbul İGA havalimanlarının da yakıt ihtiyaçlarını karşılıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı / Gülşen Çağatay