Tarih: 22.01.2021 02:42

Son dakika... Bağdat kana bulandı! Onlarca ölü ve yaralı...

Facebook Twitter Linked-in

Irak`ın başkenti Bağdat, bugün kent merkezindeki patlamalarla sarsıldı.

Tayaran Meydanı`ndaki kalabalık bir çarşıya giren intihar bombacısı, üzerindeki patlayıcıları infilak ettirdi. İlk saldırının ardından bir patlama daha duyuldu.

BBC, polisin kovaladığı intihar eylemcilerinin girdikleri Tayaran Meydanı`nda üzerlerindeki patlayıcıları ateşlediğini bildiriyor.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, ilk patlamanın ardından toplanan kalabalığın ortasında ikinci intihar saldırganının kendini havaya uçurduğu görülüyor.

Saldırıların ardından can kaybı sayısı giderek arttı. Son olarak en az 32 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Birçoğunun durumu ağır olan 110 yaralı ise, Bağdat genelindeki hastanelere taşındı.

Irak`ta bir yıla yakın süredir devam eden kısıtlamaların gevşetilmesiyle birlikte meydandaki ikinci el kıyafet pazarında normalin üstünde bir kalabalık vardı.

 


 

 

Bağdat`ta en son Ocak 2018`de bu çapta bir intihar saldırısı düzenlenmiş, aynı meydanda 35 kişi hayatını kaybetmişti. Henüz saldırıyı üstlenen olmasa da şüpheler terör örgütü DEAŞ üzerinde yoğunlaşıyor.

Irak hükümeti, DEAŞ ile mücadelesinde 2017 sonunda zafer ilan etmişti. Örgüt artık Irak`ta herhangi bir toprak parçasını kontrol etmese de kırsal kesimlerdeki hücreleri zaman zaman kolluk kuvvetlerini hedef alıyor.

 

 

DEAŞ`ın ABD liderliğindeki koalisyon ve İran destekli milislerin yardımıyla yenilmesinden sonra bu tip intihar saldırıları azalmıştı. Terör örgütü, bir dönem Irak ve Suriye`de, yaklaşık 8 milyon kişinin yaşadığı, 88 bin kilometrekarelik bir alanı kontrol ediyordu.

Saldırılar, Irak`ta genel seçimin Haziran`dan Ekim`e ertelenmesinden kısa bir süre sonra düzenlendi. Hükümet, yeni seçmenlerin kayıtlarının yapılması ve yeni siyasi partilerin de erken seçime katılabilmeleri için bu yönde bir karar almıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —