Fauci normalleşme için `sonbahar`ı işaret etti

Fauci normalleşme için `sonbahar`ı işaret etti

ABD Başkanı Joe Biden`ın Sağlık Başdanışmanı Anthony Fauci, "Amerikalıların yüzde 70 ila 85`i yaz ortasına ya da sonuna kadar aşılanırsa, sonbahar gibi normale bir nebze dönebiliriz." dedi.

 

Fauci, Beyaz Saray`da düzenlenen basın toplantısında, ülkedeki Kovid-19 salgınının son durumunu değerlendirdi.

Ülkedeki salgının hala "ciddi" seviyelerde olduğunu belirten Fauci, Güney Afrika ve İngiltere`de rastlanan Kovid-19 mutasyonlarının, birbirinden farklı olduklarına dikkati çekti.

Fauci, Güney Afrika`daki mutasyona henüz ABD`de rastlanmadığını belirterek "Şu anda en az 20 eyalette İngiltere`deki Kovid-19 mutasyonuna rastlandı." diye konuştu.

Bu mutasyonların aşıları etkisiz kılmadığının altını çizen Fauci, maske takılması konusunda da ekstra özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Fauci, Biden`ın ilk 100 günü için koyduğu 100 milyon aşı hedefinin de oldukça makul olduğunu ifade etti.

Aşılama çalışmalarının artırılmasına yönelik eylem planı hazırladıklarını kaydeden Fauci, "Amerikalıların yüzde 70 ila 85`i yaz ortası ya da sonuna kadar aşılanırsa, sonbahar gibi normale bir nebze dönebiliriz." değerlendirmesini yaptı.

ABD`nin eski Başkanı Donald Trump`ın da Kovid-19 ekibinde yer alan Fauci, şu anda kendisini daha rahat hissettiğini sözlerine ekledi.



Fauci normalleşme için `sonbahar`ı işaret etti
24.2°