Tarih: 22.01.2021 02:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Sözde" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu`nun adı bulvardan silindi

Facebook Twitter Linked-in

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Yenikapı`da gerçekleştirilen mitinge katılan liderlerin isimleri Elbistan`daki bulvarlara verildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun ismi de Pınarbaşı Mahallesi`ndeki bulvarına verilmişti. Kılıçdaroğlu geçen haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan için, "Sözde cumhurbaşkanı" ifadesini kullanmış ve birçok kesim tarafından tepki çekmişti. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi de Kılıçdaroğlu`na bu ifadesi nedeniyle tepki gösterdi.

İSMİ BULVARDAN SİLİNDİ

Meclis yaptığı son toplantıda Kemal Kılıçdaroğlu Bulvarı`nın ismini Milli İrade Bulvarı olarak değiştirilmesine karar verdi.

MAHİR ÜNAL DEĞİŞECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Öte yandan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, 15 Ocak`ta katıldığı bir televizyon programında Kemal Kılıçdaroğlu Bulvarı`nın ismini değiştirileceğini açıklamıştı. Ünal, isim değişikliğiyle ilgili şunları söylemişti:

"HAKARET SAYIYORUZ"

"Kahramanmaraş Elbistan Belediyesi, bir bulvara Kemal Kılıçdaroğlu Bulvarı ismini vermiş. Elbistan Belediyesi Ak Partili bir belediyedir ve ismi ne zaman vermiş biliyor musunuz? 7 Ağustos`ta Yenikapı Mitingi`nde 15 Temmuz`dan sonra bir Yenikapı ruhu oluşmuştu, Türkiye`de bir milli mutabakat ortaya çıkmıştı. Elbistan Belediyesi 7 Ağustos`ta o mitinge katılan bütün liderlerin, Recep Tayyip Erdoğan`ın, Devlet Bahçeli`nin ve Kemal Kılıçdaroğlu`nun isimlerini çeşitli bulvarlara vermişti. Yani bu onları o kadar mutlu etmiş ki. Geçen gün belediye başkanım `Biz Kemal Kılıçdaroğlu`nun ismini değiştireceğiz ve Kemal Kılıçdaroğlu Bulvarı`nı Milli İrade Bulvarı yapacağız. Çünkü milletin seçtiği Cumhurbaşkanına sözde Cumhurbaşkanı dediği için bunu millet iradesine karşı bir hakaret sayıyoruz ve o bulvara Milli İrade Bulvarı ismini vereceğiz` dedi."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —