Tarih: 19.01.2021 02:49

Kulisleri hareketlendiren iddia: CHP`nin HDP ile yakınlığından rahatsız olan Akşener, yeni ittifak kuruyor

Facebook Twitter Linked-in

CHP ile HDP`nin yakın ilişkilerinin İYİ Parti tabanında ciddi rahatsızlık yaratması sonucu harekete geçen Akşener`in yeni ittifak planları yaptığı belirtildi. Kulislerde konuşulan bilgilere göre Akşener`in kuracağı yeni ittifakta DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Partisi olacak.

PARTİ TABANI DURUMDAN RAHATSIZ

Akşener`i yeni ittifak arayışına iten sebebin ise; CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi`nin bir araya gelerek oluşturduğu Millet İttifakı`na HDP`nin verdiği gizli desteğinin artık iyice belirgin olması ve parti tabanının bu durumda rahatsızlık duyması olduğu söyleniyor. HDP`nin, İYİ Parti`ye sürekli `Bizim sayemizde Meclis`e girdiniz` şeklinde yaptığı göndermeler, Meral Akşener cephesinde de büyük tepki çekti. Öte yandan hem İYİ Parti hem de Saadet Partisi`nin tabanında da HDP ile yapılan ittifaka karşı sesler iyice yükselmeye başladı.

SÖZ HAKKI İYİ PARTİ`DE OLACAK

Siyaset kulislerinde konuşulan iddialara göre Akşener`in planladığı yeni ittifaka CHP`nin de sonradan dahil edilebileceği tahmin ediliyor. Ancak ittifakta söz geçerliliğinin İYİ Parti`de olması bekleniyor.

"KOLTUKLARINIZDA HDP`NİN OYLARIYLA OTURUYORSUNUZ"

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, "İyi Parti size söylüyorum: Size rağmen, içinde bulunduğunuz ittifaka, HDP ve PKK`ya gönül vermişlerin de içinde olduğu insanlar oy verdi. Şu an koltuklarınızda HDP`nin oylarıyla oturuyorsunuz. Bu ittifakta, CHP`yle yaptığınız ittifakta, HDP`nin oylarının etkisi vardır. Ne yapacaksınız şimdi? Ne diyeceksiniz şimdi buna?" demişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —