Tarih: 16.01.2021 21:27

ABD Başkanı seçilen Joe Biden`ın yemin töreninde yıldızlar geçidi

Facebook Twitter Linked-in

ABD`de 3 Kasım`da yapılan başkanlık seçimlerinde kazanan Joe Biden`ın 20 Ocak`ta yemin törenine ilişkin hazırlıklar sürüyor.

ÇOK SAYIDA ÜNLÜ İSİM SAHNE ALACAK

Başkan Trump`ın azli ve 6 Ocak`ta başkent Washington`da Kongre binasının basılmasının ardından ABD`de gözler 20 Ocak`taki başkanlık devir teslimine çevrildi. ABD`nin 46. başkanı seçilen Joe Biden ve yardımcısı Kamala Harris`in haftaya çarşamba gerçekleşecek yemin törenin ayrıntıları belli oldu. Variety`nin haberine göre, programda Lady Gaga, Jennifer Lopez, Jon Bon Jovi, Justin Timberlake, Demi Lovato ve Ant Clemons gibi popüler şarkıcılar performans sergileyecek.

Georgetown Üniversitesi`nin 44. rektörü ve Biden ailesinin yakın dostu Leo J.O.Donovan`ın konuşmasıyla başlayacak yemin töreninde, 2017`de ABD`deki ilk Ulusal Gençlik Şair Ödülü`nü alan Amanda Gorman da şiir okuyacak.

TOM HANKS SUNUCULUK YAPACAK

`Celebrating America` isimli programın da yer alacağı törende sunuculuğu oyuncu Tom Hanks gerçekleştirirken, Biden`a seçim kampanyası sürecinde destek olan ve okullarda cinsel saldırı ile mücadele projesinde yer alan şarkıcı Lady Gaga ise ABD ulusal marşını seslendirecek.

JENNIFER LOPEZ, MÜZİKAL PERFORMANS SERGİLEYECEK

Biden`a seçimler sırasında açık destek veren ve sanal etkinliklerinde yer alan Jennifer Lopez`in de etkinlikte müzikal bir performans sergilemesi bekleniyor.

TÖREN SANAL ORTAMA TAŞINACAK

Devir teslim törenlerinde Pennsylvania Bulvarı`nda gerçekleştirilen geleneksel geçit töreni ise sanal ortama taşınacak.

Eski başkanlar George Bush, Barack Obama ve eşleri Laura Bush ile Michelle Obama`nın da katılacağı törende, Donald Trump yer almayacak. Trump, geçen hafta yaptığı açıklamada Biden`ın yemin törenine katılmayacağını açıklamıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —