Tarih: 16.01.2021 20:18

Hastanede rüşvet skandalı! Hizmetli memurdan tutanağın iptali için 10 bin TL istendi

Facebook Twitter Linked-in

Halil Bozkır, hastane müdürü Hasan Dedeler`in WhatsApp mesajıyla kendisinden 10 bin TL rüşvet istediğini iddia ederek Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), Edirne Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü`ne başvuru yaptı. Şikâyet dilekçesinde; rüşvet talebinin kent merkezine tayin edilmesi için yaptığı başvuru ile başladığını ileri süren Bozkır; Dedeler`den 5 günlük idari izin talep ettiğini, bu izinlerin onaylandığını fakat izinli olduğu günlerde hakkında tutanak tutulduğunu söyledi.

"HOCAYLA KONUŞUYORUM SENİN İŞİNİ NASIL ÇÖZERİZ DİYE"

Hürriyet`te yer alan habere göre; Tutanakların iptal edilmesi karşılığında da kendisinden para istendiğini belirten Bozkır, şu iddiaları ortaya attı: "İdari izinli olduğum halde hakkımda tutanak tutuldu. Aynı gün hastane müdürü bana WhatsApp mesajında `Halil tutanak tutturmuş hakkında Armağan Hoca (Başhekim). Sana soruşturma açılacak. Mesajı gördüğün zaman bana hemen dönüş yap` yazdı. Ben de kendisinden idari izin aldığımı hatırlattım. Bunun üzerine yine mesajla `İzin vermiştim ama Armağan Hoca tutturmuş. Benim de haberim yoktu` yazdı. Ben kendisine `Armağan Hoca`yı arasam mı` diye yanıt verdim. O da bana `Aramana gerek yok. Hoca ile konuşuyorum şu an senin işini nasıl çözeriz diye` cevabı verdi."

HASTANE MÜDÜRÜ: OLAYIN KURGU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Soruşturmayı doğrulayan Edirne İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, taraflardan savunma alındığını soruşturma sürecinin ise devam ettiğini kaydetti. İddiaların hedefindeki hastane müdürü Hasan Dedeler, Hürriyet`e şöyle konuştu: "Bu personelin işe gelmesi ile ilgili ciddi sıkıntılar vardı. Bu konuda da gerekli işlemler yapıldı. WhatsApp mesajlarından haberim yok. Olayın kurgu olduğunu düşünüyorum. Çünkü kendisiyle hiçbir irtibatım yok."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —