Tarih: 12.01.2021 01:30

Vatikan`ı karıştıran iddia! Papa Francis`in tutuklandığı öne sürüldü

Facebook Twitter Linked-in

Kanada`da yaklaşık on yıldır haber ve makale paylaşımı yapan Conservative Beaver internet sitesi, Papa Francis`in çocuk istismar görüntüleri bulundurma, ensest, uyuşturucu bulundurma ve insan ticareti gibi 80 ayrı suçlamadan dolayı İtalyan federal polisler tarafından cumartesi günügözaltına alındığını duyurdu. Bazı kaynaklar, gözaltında bulunan Papa`nın sorgusu için FBI`dan bir ekibin İtalya`ya gitmek için yola çıktığını belirtti.

BÖLGE HALKI SİLAH SESİ DUYMUŞ

İddiaya göre, İtalyan polisinin cinsel suçlar birimleri Vatikan`a baskı yapıp Papa ve üst düzey kişileri herhangi bir iddianame olmadan gözaltına aldı. Vatikan`a yakın bölgede yaşayan insanlar bu esnada silah sesi duyduklarını söyledi. Şu an bilinmeyen bir yerde tutulan Papa`nın federal ajanlar ve Interpol görevlileri tarafından sorgulandığı öne sürüldü.

ELEKTRİKLERİ KESMİŞLER

Soruşturmaya dahil olan İtalya`nın anti-mafya birimi başsavcısı Giuseppe Governale, Papa ve gözaltına alınan gruptaki şahısların başka ülkelere sızma kabiliyetleri olduğunu ve çok tehlikeli olduklarını söyledi. Öte yandan ekiplerin, gözaltı operasyonu sırasında Vatikan`ın elektriklerini kestiği, güvenlik kameralarını kapattığı iddia edildi.

Cumartesi günü gözaltına alınmasına rağmen Papa`nın hesabından dün atılan tweet`in ise daha önce planlanmış, otomatik bir tweet olduğu iddia edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —