Mafya liderinin mezarı başındaki ölümde iddianame hazırlandı

Mafya liderinin mezarı başındaki ölümde iddianame hazırlandı

Esenyurt`ta Lotu Quli lakaplı Azeri mafya lideri Nadir Salifov`un mezarı başında Ali Haşımov`un öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. İddianamede Kenan Imanzade hakkında, `Kasten öldürme` ve `Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya ta

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı`nın hazırladığı iddianamede olay anlatıldı. 20 Ağustos 2020`de Antalya`da koruması tarafından öldürülen Azerbaycanlı lotu quli lakaplı mafya lideri Nadir Salifov`un Esenyurt`ta Gülvadi mezarlığında bulunan kabrini ziyarete gelen Kenan Imanzade ve Ali Haşımov arasında tartışma yaşandığı belirtildi.

Savcılıkça alınan ifadesinde Kenan Imanzade, Rusya`dan arayan bir arkadaşının Ali`nin kendisini öldürmek üzere gönderilmiş bir tetikçi olduğunu söylemesi üzerine tartıştıklarını anlattı. Şüpheli Kenan Imanzade, "Bu konuyu konuşmak için manevi ağabeyi olarak gördüğü Nadir Salifov`un mezarı başına gittik.  Ali ile tartıştık onu iterek yere düşürdüm. Daha sonra kaldırarak sarıldım. Ali`ye silahı vererek rahatlaması için havaya ateş etmesini söyledim. Ancak Ali silahı kendi kafasına dayadı. Silahı elinden almak istediğimde silah ateş aldı ben kolumdan yaralandım. Hastaneye gittiğimde Ali`nin öldüğünü duydum" dedi.

Kriminal polis, ölen Ali Haşımov`un el swaplarında atış artıklarına rastlandığını, şüphelilerde rastlanmadığını bildirdi. 

İddianamede şüpheli Kenan Imanzade`nin maktulü başından vurarak öldürdüğü anlaşıldığından `Kasten öldürme` ve `Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma` suçlarından müebbet hapis cezası talep edildi.

 



Mafya liderinin mezarı başındaki ölümde iddianame hazırlandı
Anahtar Kelimeler:
24.2°