İletişim Başkanlığı, BM Genel Kurulu öncesi panel düzenleyecek

İletişim Başkanlığı, BM Genel Kurulu öncesi panel düzenleyecek

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu öncesinde BM Plaza`da `Kovid-19 Sonrası Dönemde Güvenin Yeniden İnşası ve Umudun Tazelenmesi: Türkiye`nin Uluslararası Düzene Bakış Açısı` başlıklı panel düzenleyeceklerini belirtti.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yaptığı açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizin hizmetinde gece gündüz demeden tüm dünyada aktif kamu diplomasisi hedefiyle yürüttüğümüz çalışmaların bir yenisini ABD`de New York`ta gerçekleştiriyoruz. Panelde; BM`nin değişen dünya düzeninde nasıl daha demokratik, verimli, şeffaf, adil ve insan odaklı olabileceği ile Afganistan`daki son gelişmelerin yanı sıra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan`ın BM`ye ilişkin somut reform önerileri değerlendirilecek" ifadelerini kullandı.

New York`ta United Nations Plaza`da düzenlenecek panele; siyaset, akademi, düşünce kuruluşu, medya ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılmasının beklendiği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı eski danışmanı Rich Outzen ve SETA Washington DC Araştırma Direktörü Dr. Kılıç Buğra Kanat`ın konuşmacı olarak yer alacağı panelin moderatörlüğünü TRT World Şef Editörü Ghida Fakhry yapacağı ifade edilen panelde, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın müstakil olarak kaleme aldığı `Daha Adil Bir Dünya Mümkün` isimli kitapta yer alan BM`ye ilişkin somut reform önerilerinin de tartışılmasının beklendiği aktarıldı.



İletişim Başkanlığı, BM Genel Kurulu öncesi panel düzenleyecek
Anahtar Kelimeler:
24.2°