Som nedir, nasıl yapılır? MasterChef som yemeği tarifi

Som nedir, nasıl yapılır? MasterChef som yemeği tarifi

MasterChef yarışmasında Mehmet Şef`in imza yemeği ile mavi takım yarışmacıları dokunulmazlık oyunu oynadı. Şefin imza tabağı som yemeği oldu. Peki, som yemeği nasıl yapılır, malzemeleri neler? Som yapılışı hakkında detaylar haberimizde...

Bir başlangıç tabağı olan som yemeğinde barbun balığı ana madde olarak kullanılıyor. Balığın tüm kılçıklarının temizlenmesi gerekiyor. Mehmet Şef`in imza yemeği olarak mavi takım yarışmacıları dokunulmazlık mücadelesinde aynı tabağı çıkarmak için yarıştı. İşte, som yemeği yapılışı...

SOM NASIL YAPILIR?

Malzemeler

Barbun 2 adet (Yaklaşık 120 gr)

Gremolata

Galeta unu 24 gr

Panko (Ekmek kırıntısı) 11 gr

Parmesan 50 gr (Rendelenmiş)

Maydanoz 8 gr

Dereotu 8 gr

Taze nane 4 gr

Taze fesleğen 11 gr

Taze soğan 9 gr

Sarımsak 1 diş

Güner içi 13 gr

Ceviz içi 15 gr

Zeytinyağı 100 ml

Tuz

Taze çekilmiş tane karabiber

Garnitür

Krem balzamik 5 gr

Ceviz içi (İri çekilmiş) 50 gr

Toz esmer şeker 4 gr

YAPILIŞI:

Barbun balıklarının pulları alınır ve içi temizlenir. Kılçıkları ve omurgası alınır. Kelebek fileto olacak şekilde açılır.

GREMOLATA

Galeta unu, panko, maydanoz, dereotu, taze nane, fesleğen, taze soğan, parmesan, sarımsak güner içi, ceviz içi, tuz ve karabiber hafif pütürlü kalacak şekilde blenderden geçirilir, son olarak zeytinyağı eklenerek karıştırılır.

Hazırlanan gremolata barbun filetolarının içerisine doldurulur Pişirme kâğıdı serilmiş fırın tepsisine barbunlar yerleştirilir. Önceden buhar ayarında ısıtılmış 100 derece fırında 12 dakika pişirilir. Fırından çıkarılan barbun balıkları tabağa alınır.

Bir fırça yardımıyla krem balzamik tabağa sürülür. Üzerine de esmer toz şeker ve ceviz içi serpilir, pürmüz ile kızartılır. Som yemeği servise hazır...