Tarih: 25.08.2021 03:00

Haritada dikkat çeken il! Tek kırmızı

Facebook Twitter Linked-in

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Trabzon ve Bursa`da aşılanmanın yüzde 75`i geçtiğini ve mavi kategorideki iller arasında yer aldığını hatırlatarak, Mardin`in "çok yüksek risk" (kırmızı) seviyesini "yüksek risk" (turuncu) seviyesine, Adıyaman`ın ise "yüksek risk" (turuncu) seviyesini "orta risk" (sarı) seviyesine indirdiğini belirtti.

Haritadaki tek "kırmızı" ilin Şanlıurfa olduğunu bildiren Koca, "İlk doz aşı oranıyla o da hepimizi sevindirecek." ifadesini kullandı.

Risk haritasına göre Şanlıurfa`daki aşılama oranı yüzde 53,1 seviyesinde bulunuyor.

TÜRKİYE 7.SIRADA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye`nin uygulanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı dozu miktarında dünyada 7`nci sırada olduğunu bildirdi. Bakan Koca, Twitter hesabından, bugüne kadar yapılan Kovid-19 aşı dozlarına ilişkin dünya sıralamasını paylaştı.

Koca, "Toplam doz sayısında dünyada 7. sıradayız. Nüfusu Türkiye ile aynı olan aşı üreticisi Almanya 6`ncı sırada. İlk sıradaki ülke, 1 milyar 400 milyon nüfuslu, yine aşı üreticisi Çin. Birçok Avrupa ülkesi ise bu ülke ile aynı hızı, aynı performansı gösteremedi. Hadi ama bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

İlgili Haber Son dakika: 24 Ağustos 2021 koronavirüs tablosu ve aşı haritası belli oldu! Vakalar...


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —