Burdur Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde dün akşam saatlerinde G.Ç., enjeksiyon yapılan 16 yaşındaki oğlunun kolunu acıttığı gerekçesiyle hemşireye fiziki saldırıda bulundu. Daha sonra dışarıdaki yakınları S.T. ve D.Y.'nin de karışmasıyla olay büyüdü. Yaşanan arbedede 2 hemşireyle olayı ayırmaya çalışan özel güvenlik görevlileri darbedildi. Olay sırasında hastanenin acil servisinin camı da kırıldı.
İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, güçlükle yatıştırılan olay sonrası anne ve 2 yakınını gözaltına aldı. Hemşireler ve güvenlik görevlileri saldırganlardan şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma sürerken, polis merkezinde ifadeleri alınan G.Ç., S.T. ve D.Y. işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.
ŞÜPHELİ DİĞER KADIN ADLİYEYE KENDİ GELECEK
Burdur'da acil serviste görevli 2 hemşireyi darbedip, güvenlik görevlilerine saldıran G.Ç., S.T. ve D.Y.'nin dışında, olaya karışan bir kadının daha olduğu, dün gece polisin hakkında işlem yaptığı kadının küçük yaşta çocuğu bulunduğu için gözaltına alınmadığı öğrenildi. Kimliği açıklanmayan kadının ifadesi alındıktan sonra evine gönderildiği ve diğer şüpheliler gibi mevcutlu olarak adliyeye sevk edilmediği, işlemleri için kendisinin adliyeye geleceği belirtildi.
'4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI'
Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Burdur Devlet Hastanesi'nde yaşanan şiddet olayında arkadaşlarımızı darbeden, kendilerine sözlü saldırıda bulunan 4 kişi gözaltına alınmıştır. Saldırganların hak ettiği, benzer suçların önünü kesecek cezaları almaları için, camiamız adına sürecin ödünsüz takipçisi olacağız" dedi.
SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDET PROTESTO EDİLDİ
Burdur Devlet Hastanesi'nde 2 hemşire ve güvenlik görevlilerinin hasta yakınları tarafından darbedilmesi, sendikalar ve sağlık çalışanları tarafından protesto edildi. Sağlık Sen Burdur Şube Başkanı Mehmet Faruk Ozan, olayla ilgili Burdur Devlet Hastanesi Acil Servis önünde sendika üyesi sağlık çalışanları ile birlikte açıklama yaptı. Ozan, "Pandemi döneminin kahramanı olan sağlık çalışanları neredeyse her gün şiddete uğramakta ve gerçekleştirilen şiddetin boyutu artmaktadır. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet, maalesef artık bir rutine dönüştü. Bu vahim bir durum. Bunun son örneği Burdur'da yaşandı. Salgın ve aşılama çalışmaları nedeniyle ağır iş yüküyle çalışan sağlık emekçileri, bir de şiddet sorunuyla boğuşmaktadır. Türkiye'de bu denli vazgeçilmez kamu hizmeti yürütüp de bu kadar çok şiddete maruz kalan ikinci bir çalışan kesim bulunmamaktadır. Mücadeleleriyle koronavirüsü bile alt eden sağlık çalışanları, ne yazık ki şiddet meselesiyle baş edemiyorlar. Çünkü şiddet sağlık çalışanlarına en beklemedikleri anda geliyor. Saldırgan, hasta veya hasta yakını olabiliyor. Sağlık çalışanları bunu hak etmiyor. Sağlık emekçilerine yönelik uygulanan şiddeti kınıyoruz. Bu duruma artık 'dur' denilmeli, gerekli tüm önlemler alınmalıdır" dedi.
Türk Sağlık- Sen Başkanı Mehmet Bostancı da sendika üyeleriyle birlikte yaptığı basın açıklamasında, "İnsanlıktan nasibini almamışlar tarafından saldırılar bitmek bilmiyor" diyerek, duruma tepki gösterdi.