Tarih: 23.08.2021 15:00

Ticaret Bakanı Muş, Hatay`da

Facebook Twitter Linked-in

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Hatay`ın İskenderun ilçesinde sanayiciler ve iş insanları ile bir araya gelerek, istişare toplantısı yaptı. 

Vali Rahmi Doğan, AK Parti Hatay milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hacı Bayram Türkoğlu, Abdulkadir Özel, belediye başkanları, oda başkanları ve iş insanları ile partililerin katılımıyla düzenlenen kahvaltı sonrası Ticaret Bakanı Muş, istişare toplantısı gerçekleştirdi. Programın devamı basına kapalı sürdü. Bakan Muş, Hatay'da inceleme ve ziyaretlerini gün boyu sürdürecek.

 

'TÜRKİYE'Yİ ARZU ETTİĞİMİZ NOKTAYA ÇIKARACAĞIZ'

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Hatay Valiliği’ni ziyaret etti. Valilik girişindeki şeref defterini imzalayan Bakan Muş, daha sonra Hatay Valisi Rahmi Doğan ve yetkililerle basına kapalı görüşme gerçekleştirdi. Vali Doğan, Bakan Muş’a el yapımı rahle hediye etti.

AK Parti Hatay İl Başkanlığı'nı da ziyaret eden Bakan Muş, partililerle buluştu. Burada konuşma yapan Muş, Hatay’ın kültür, sanayi, ticaret ve turizm alanında önemli il olduğunu kaydetti. Hatay’ın ciddi yatırımlarla sanayide öncü kent olduğuna dikkat çeken Muş, "İhracatta ve ekonomide ciddi bir toparlanma söz konusu. Biz Ticaret Bakanlığı'nı iyi idare edeceğiz, görevimizi iyi yapacağız. İl Başkanlığı'mız buradaki siyasi vazifesini yapacak. Milletvekillerimiz zaten büyük bir içtenlik ve beraberlik içindeler. Bu başarıyı getirecek. Her anlamda başarıyı getirecek. Dolayısıyla bu ülkeye daha uzun yıllar partimiz, milletvekillerimiz, partimizin çeşitli kademelerindeki üyelerimiz hizmet edecektir ve Türkiye'yi arzu ettiğimiz noktaya çıkaracağız. Tepe noktaya kadar geldik. Artık iki haneli ihracat rakamlarına ulaştık. İnşallah bundan sonrasında amacımız, bu haneleri farklı farklı yukarıya doğru revize etmek olacak. Dolayısıyla bunları daha yukarı çıkaracak çalışmalar, yatırımlar da oluyor. Geleceğimiz bugünümüzden daha iyi olacaktır. Buna emin olabilirsiniz” dedi.

'YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR'

Hatay’da devam eden yatırımlar olduğunu da söyleyen Bakan Muş, “Bugün limanımızı gezdik İskenderun’da, burada yapımı devam eden büyük yatırımlarımız söz konusu ve bir taraftan da devasa ucu bucağı görülmeyen bereketli Amik Ovası’nın toprakları ve hemen onun üzerindeki tarihi ve kültürel geçmişlerden bu günümüze ulaşan tarihi eserler, tarihi alanlar. Dolayısıyla bu dördünün bir araya geldiği bir il, bir vilayet daha da ileriye gidecektir. Burada bazı mesleklerle alakalı biz de katkı sunacağız. Beklenen bazı yatırımlar var, milletvekillerimiz çalışıyor, İl Başkanlığı'mız bu noktada belediyelerle beraber çalışıyor. Biz de üzerimize düşen tarafıyla alakalı çaba içerisinde olacağız. Birkaç yatırımımız söz konusu bölgede. Bu yatırımların hayata geçmesiyle beraber Hatay'ın bir sıçrayış yapacağının da bunlar göstergesi. Yatırım anlamında ekonomik faaliyet anlamında bir sıçrama noktasında epey bir kısmı halledilmiş, belli bazı prosedürler kısmında kalmış. İnşallah onların tamamlanmasıyla beraber yatırımlar vücut bulacaktır. Yatırımlar faaliyete geçmiş olacaktır ve bunlar da Hatay ilimize daha farklı bir katkıyı sağlayacaktır” diye konuştu. 

'İZİNSİZ GİRİŞLERE KARŞI HER TÜRLÜ TEDBİRİMİZ ALINMIŞ VAZİYETTE'

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Hatay ziyareti kapsamında Cilvegözü Gümrük Kapısı'nda incelemelerde bulundu. Bakan Muş burada, Cilvegözü Kara Hudut Kapısı Mülki İdare Amiri Salih Altun'dan brifing aldı. Toplantının ardından gümrük sahasını gezen Muş, çalışanlarla görüştü. Cilvegözü Gümrük Kapısı'nda basın açıklaması yapan Bakan Muş, Hatay'ın ticaret, sanayi ve tarım alanında önemli bir kenti olduğunu söyledi.

Muş'un, son dönemlerde yapılan yatırımlarla hem teknik hem de elektronik olarak sınırların en üst seviyede olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Burada, izinsiz girişlere karşı her türlü tedbirimiz alınmış vaziyette. Sınırlarımızın güvenliği Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılmakta ve sağlanmakta. Burada yer yer duvarlar örülmüş vaziyette, devam eden inşaatlar söz konusu. Biz de Ticaret Bakanlığı olarak özellikle bu kapılardaki girişlerin sağlıklı bir şekilde yürümesi için uğraşıyoruz. İzinsiz, kaçak herhangi bir girişe asla ve asla müsaade edilmeyecektir göz yumulmayacaktır. Burada tedbirlerimizi uygulamalarımızı daha da fazla yoğunlaştıracağımızı ifade etmek isterim. Tüm gümrük kapılarında tedbirler arttırılarak sürdürülecektir.”

'SORUMLU BİZ DEĞİLİZ'

Konuşmasında, Afganistan'da ortaya çıkan gelişmelerden sonra başlayan göç akınlarının sorumlusunun Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmadığını söyleyen Muş, “Oradaki bu gelişmelerin ortaya çıkmasından sorumlu biz değiliz. Dolayısıyla ortaya çıkan bu göçmen akınını Türkiye'nin göğüslemesi, buna tek başına katlanması söz konusu olamaz. Biz sınırlarımızda ve gümrük kapılarımızda gereken her türlü tedbiri alıp, asla ve asla oradan kaçak ve izinsiz geçişe müsaade etmeyeceğiz. Afganistan'da insani bir trajedi yaşanıyor. O bölgelerin bu hale gelmesinde sorumlu olanlar uluslararası kuruluşlar, Birleşmiş Milletler ve diğer önemli kurumların oradaki insanların durumunu düşünmesi, gerekli tedbirleri alması gerekir. İnsanlar bazen yalın ayak bazen de uçaklara tutunarak oradan çıkmak istiyorlar. Dolayısıyla bu insani trajedinin uluslararası kuruluşlar tarafından ve oranın bu noktaya gelmesinde sorumlu olanlar tarafından giderilmesi gerektiği kanaatindeyim. Afganistan'daki bu insani dramın giderilmesi için uluslararası kuruluşların elini, taşın altına koyması lazım. Avrupa Birliği'nden tutun da Amerika'ya, Birleşmiş Milletler'e kadar bütün bu zengin devletlerin ve uluslararası kuruluşların insani trajedinin giderilmesi için gereken maddi ve diğer anlamdaki girişimleri sağlayarak tedbir almaları gerekmektedir. Biz her türlü tedbiri alıp sınırlarımızı, gümrük kapılarımızı korumaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Bakan Muş ve beraberindeki heyet son olarak Zeytindalı Gümrük Kapısı'na geçerek incelemelerde bulunup, yetkililerden bilgi aldı. Bakan Muş’a, Hatay Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Hacı Bayram Türkoğlu, Sabahat Özgürsoy Çelik, Hüseyin Şanverdi ve AK Parrti İl Başkanı Adem Yeşildal eşlik etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —