Tarih: 09.01.2021 04:47

Erdoğan`ın sürpriz ziyaretinin perde arkasında Saadet`i Cumhur İttifakı`na çekmek var

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün sürpriz bir kararla MHP lideri Devlet Bahçeli`yi evinde ziyaret etti. Bahçeli ile 1 haftada üç kez görüşen Erdoğan, dün de sürpriz bir şekilde Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk`ü evinde ziyaret etti.

Erdoğan`ın aynı zamanda Milli Görüş Vakfı`nın da genel başkanlığını yapan Asiltürk`ü ziyaret etmesi Ankara kulislerini de hareketlendirdi. Konuyla ilgili bir yazı kaleme alan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, sürpriz ziyaretin perde arkasına değindi.

İşte Ahmet Hakan`ın yazısındaki ilgili kısım;

Oğuzhan Asiltürk kimdir? Saadet Partisi`nin arkasındaki beyindir. Erbakan`dan sonra partiyi idare eden asıl isimdir. Genel başkanların da üzerinde bir konumu vardır. Partide alınan kararlar, onun onayından geçer.

Partiye politika çizen ana isim odur. Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın Oğuzhan Asiltürk`ü ziyaret etmesi, bu açıdan çok önemli. Çünkü Saadet`i `cumhur ittifakı`nın içine çekmenin yolu Oğuzhan Asiltürk`ten geçer.

Erdoğan`ın amacına gelince...

Erdoğan istiyor ki... Karşısındaki blokta sadece CHP ve HDP kalsın.

Saadet Partisi`nin ittifaktan kopması, bu açıdan önemli... Asiltürk ziyareti, bu açıdan önemli... İYİ Parti`ye "Eve dön" çağrıları, bu açıdan önemli...




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —