Son Dakika: Trump`ın kabinesinden ilk istifa! Ulaştırma Bakanı Elaine Chao görevini bıraktı

Son Dakika: Trump`ın kabinesinden ilk istifa! Ulaştırma Bakanı Elaine Chao görevini bıraktı

ABD`de dünkü Kongre baskını nedeniyle Beyaz Saray`da ardı ardına yaşanan istifaların ardından, kabineden de ilk istifa geldi.

Ulaştırma Bakanı Chao, yaptığı yazılı açıklamada, dünkü olaylardan Başkan Donald Trump`ı sorumlu tutarak, olayları "travmatik ve önlenebilir" şeklinde niteledi. Bugüne kadar bakanlık görevinde bulunmaktan gurur duyduğunun altını çizen Chao, "Bugün ABD Ulaştırma Bakanlığı görevimden, 11 Ocak`tan itibaren geçerli olmak üzere istifa ettiğimi duyuruyorum." ifadesini kullandı.

Chao, aynı zamanda son günlerde Trump ile sık sık ters düşen Senato Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell`ın eşi.

BEYAZ SARAY`DA DA ARDI ARDINA İSTİFALAR YAŞANMIŞTI

Dünkü Kongre baskınının ardından, Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Sarah Matthews, Beyaz Saray Sosyal İşler Müdürü Rickie Niceta ve Melania Trump`ın Özel Kalem Müdürü Stephanie Grisham istifa etmişti.

Bugün de bir dönem Trump`ın Özel Kalem Müdürlüğünü de yapan ve şu anda Trump`ın Kuzey İrlanda Özel Temsilcisi olan Mick Mulvaney ve Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Matt Pottinger istifalarını duyurmuştu.

Öte yandan Amerikan basınına yansıyan iddialara göre, Beyaz Saray`daki başka isimler de istifalarını açıklamayı planlıyor.

İddialara göre, Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O`Brien ve Beyaz Saray Özel Kalem Yardımcısı Chris Liddell da görevinden ayrılmayı düşünen diğer isimler arasında yer alıyor.

TRUMP TARAFLARLARI KONGRE BİNASINI BASMIŞTI

Beyaz Saray`ın önünde Trump`ın da katıldığı mitingin ardından Kongre binasına yürüyen binlerce destekçisi gösterici ile polis arasında çatışma çıkmıştı. Polis barikatlarını aşan bazı göstericiler, Kongre binasına girmişti.

Yaşanan olaylarda 4 kişi hayatını kaybetmiş ve çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

Trump, destekçilerine "itidal" çağrısında bulunmuştu.

Kongre binasına Ulusal Muhafızların sevk edilmesi talimatı verilirken, Washington`da yerel saatle 18.00 itibarıyla "sokağa çıkma" yasağı ilan edilmişti.



Son Dakika: Trump`ın kabinesinden ilk istifa! Ulaştırma Bakanı Elaine Chao görevini bıraktı
Anahtar Kelimeler:
24.2°