Tarih: 09.01.2021 03:31

ABD`li senatörün "Yağmalama ve şiddete sıfır tolerans" sözleri, akıllara Irak`ta altın yağmaladığı görüntülerini getirdi

Facebook Twitter Linked-in

ABD`de Kasım ayında yapılan başkanlık seçimlerini Demokrat aday Joe Biden kazandı. Her fırsatta seçim sonuçlarına itiraz edeceğini söyleyen Başkan Donald Trump`ın başkent Washington`da düzenlediği "Çalmayı Durdur" mitingi bardağı taşıran son damla oldu.

KONGRE BİNASINI BASTILAR

Mitingin ardından Kongre binasını saran Trump destekçileri, polisle çatışarak binayı bastı. Gösterilerde şu ana kadar 4 kişi hayatını kaybetti, birçok yaralı var. Kontrolden çıkarak şiddet olaylarına dönüşen protestoların ardından Trump`tan peş peşe itidal çağrıları gelirken, Cumhuriyetçi Senatör Tom Cotton`un kanlı baskınla ilgili sözleri akıllara Irak Savaşı`nı getirdi.

ALTINLARI YAĞMALARKEN GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

ABD Senatörü Tom Cotton, Kongre binasının basılmasına dair "İsyan, yağmalama ve şiddete sıfır tolerans" dedi. ABD`li senatörün bu sözleri, kendisinin Irak Savaşı`nda altınları yağmalarken çekilen görüntülerini akıllara getirdi.

ABD siyasetinde şu an görev yapan bazı isimlerin Irak`ta merkez bankası yağmalanırken görüntüleri ortaya çıktı. Bu siyasetçiler şimdi ise yağmalama ve vandallığa karşı sözleriyle gündeme geldiler.

Kimyasal silah iddiası ile 2003 yılında Irak`ı işgal eden Amerikan askerleri arasında yer alan ve hazineden çalınan altınlarla poz veren Thomas Bryant Cotton 2015`ten bu yana Amerika Birleşik Devletleri Arkansas Senatörü olarak görev yapıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —