Son dakika... Nükleer silah kullanabilir! Meclis Başkanı uyardı...

Son dakika... Nükleer silah kullanabilir! Meclis Başkanı uyardı...

Meclis Başkanı Pelosi, ABD Başkanı Trump`ın `dengesiz` bir durumda olduğunu ve yetkilerinin kısıtlanması gerektiğini söyledi. Pelosi, bunun için üst düzey ABD komutasıyla görüştüğünü ve Trump`ın bir an önce bu yetkilerden muaf tutulması gerektiğini kaydet

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi yaptığı açıklamada, Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump`ın görevde kaldığı iki hafta boyunca düşmanlıklar başlatamaması veya nükleer saldırı emri verememesini sağlamak için önlemler almak konusunda Genelkurmay Başkanlığı`yla görüştüğünü söyledi.

Pelosi meslektaşlarına yazdığı bir mektupta, "Bu dengesiz başkanın durumu daha tehlikeli olamazdı ve Amerikan halkını ülkemize ve demokrasimize yönelik dengesiz saldırısından korumak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız." dedi.

Trump`ın Anayasanın 25`inci maddesi gereğince görevden alınmasını isteyen Pelosi, bu kez Temsilciler Meclisi üyelerine gönderdiği mektupta yeni bir tartışma başlattı. 

Pelosi, mektubunda, Senatodaki Demokrat lider Chuck Schumer ve kendisinin Başkan Yardımcısı Mike Pence`i aradığını, ondan Trump`ı görevden alması için kabinede gerekli zemini oluşturmasını istediklerini aktardı. 

Mektuptaki "Dengesiz bir başkanın nükleer kodları kullanmasını engelleme" alt başlığında şu ifadeler yer aldı: 

"Bu sabah Genelkurmay Başkanı Mark Milley ile dengesiz bir başkanın bir savaş veya nükleer kodlara erişip bir nükleer saldırı başlatmasını engellemek için mevcut tedbirleri ele aldık. Bu dengesiz başkanın durumu daha da tehlikeli olamazdı ve onun ülkemize ve demokrasimize yönelik dengesiz saldırısından Amerikan halkını korumak için elimizden geleni yapmalıyız." 

Pentagon`dan konuyla ilgili henüz açıklama yapılmadı.



Son dakika... Nükleer silah kullanabilir! Meclis Başkanı uyardı...
Anahtar Kelimeler: abd
24.2°