Slovakya`da üretilen uçan araba ilk şehirler arası uçuşunu gerçekleştirdi

Slovakya`da üretilen uçan araba ilk şehirler arası uçuşunu gerçekleştirdi

Slovakya merkezli bir şirket tarafından üretilen uçan araba "AirCar", ilk şehirler arası uçuşunu Nitra ve başkent Bratislava arasında gerçekleştirdi.

Slovakya`da uçan araba çalışmaları bir ileri boyuta taşındı. Profesör Stefan Klein tarafından tasarlanan, Slovakya merkezli KleinVision tarafından üretilen uçan araba "AirCar", ilk şehirler arası uçuşunu başarıyla tamamladı. AirCar`ın 28 Haziran`da Nitra kentindeki uluslararası havaalanından başkent Bratislava`daki uluslararası havaalanına 35 dakikalık uçuş gerçekleştirerek uçan araba teknolojisinde önemli bir kilometre taşı kaydettiği belirtildi.

DÜĞMEYE BASINCA SPOR ARABAYA DÖNÜŞÜYOR

Şirket tarafından yapılan açıklamada, AirCar`ın inişten sonra yalnızca bir düğmeye basılarak 3 dakikadan kısa bir sürede spor arabaya dönüştüğü ve tasarlayıcı Prof. Stefan Klein ile şirketin kurucu ortağı Anton Zajac tarafından Bratislava şehir merkezine götürüldüğü, seyahat süresini 2 kat azalttığı ifade edildi. Sivil Havacılık Otoritesi gözetiminde, AirCar`ın dönüşler ve manevra kabiliyeti testleri de dahil olmak üzere 40 saatin üzerinde test uçuşu gerçekleştirdiği aktarıldı.

"BİLİM KURGUYU GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜ"

Bratislava`da AirCar`ın kokpitinden çıktıktan sonra konuşan Profesör Klein, "Bu uçuş, ulaşım araçlarında yeni bir çağı başlatıyor" dedi. Klein Vision`ın kurucu ortağı Zajac ise, "AirCar artık yalnızca bir konseptin kanıtı değil, 8 bin 200 feette hızla uçarak bilim kurguyu gerçeğe dönüştürdü" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık bin kilometrelik seyahat menziline sahip AirCar`ın otonom yolculukların yanı sıra ticari taksi olarak da kullanılması bekleniyor. Aracın kanatları açılıp kapanabiliyor ve arkasında sabit bir pervanesi bulunuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı



Slovakya`da üretilen uçan araba ilk şehirler arası uçuşunu gerçekleştirdi
Anahtar Kelimeler:
24.2°