Van`da, `balon balığından ölüm` iddiasına soruşturma

Van`da, `balon balığından ölüm` iddiasına soruşturma

Van`da, 3 kişiden Kemal İpek`in (41) balon balığı yiyerek, zehirlenme sonucu yaşamını yitirdiği iddiasıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Hastanede tedavi edilen 2 kişiden alınan kanların ise incelenmek üzere Tarım ve Orm

Van`da balıkçılık yapan kişi, iddiaya göre, kaya balığına benzettiği balon balığını fırıncı arkadaşlarıyla birlikte pişirip, yedi. Balon balığını yiyerek, zehirlendiği öne sürülen 3 kişiden Kemal İpek, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Zehirlenen 2 kişi ise tedavilerinin ardından taburcu edildi. Van Cumhuriyet Başsavcılığı`nca balon balığından ölüm iddiasıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Olayın 28 Aralık`ta meydana geldiği, balık zehirlenmesi şüphesiyle Kemal İpek`in Van Adli Tıp Kurumu`nda otopsisinin yapıldığı ve otopsi bulgusu olarak karaciğerde değişiklik görüldüğü belirtildi. Olay sonrası yakınlarının ifadelerinin alındığı ve buna göre 3 kişinin yediği balığın ardından fenalaşarak, hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Fırıncı İpek`in hastanede öldüğü ve diğer 2 kişinin ise sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi. Hastanede tedavileri yapılan kişilerden alınan kanlar ise incelenmek üzere Tarım ve Orman Bakanlığı`na gönderilecek ve balık zehirlenmesi için detaylı araştırma yapılacak.



Van`da, `balon balığından ölüm` iddiasına soruşturma
Anahtar Kelimeler: balon balığı
24.2°