Libya Başbakanı Dibeybe, Almanya Dışişleri Bakanı ile görüştü

Libya Başbakanı Dibeybe, Almanya Dışişleri Bakanı ile görüştü

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, yarın düzenlenecek Libya konulu İkinci Berlin Konferansı`na katılmak üzere geldiği Almanya`da Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile görüştü.

 

Libya Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre Dibeybe`ye Dışişleri Bakanı Necla el-Menguş ile Libya`nın Berlin Büyükelçisi Cemal el-Berk eşlik etti. 

Dibeybe, Maas ile İkinci Berlin Konferansı`nda ortaya konacak siyasi pozisyonların koordinesini ele aldı. 

Libya hükümetinin İkinci Berlin Konferansı`nda ilan edeceği duruşu vurgulayan Dibeybe, Cenevre`deki Libya Siyasi Diyalog Forumu`ndan çıkan yol haritasına bağlılığını da teyit etti. 

Dibeybe ayrıca, Libya krizinin pek çok aşamasında Almanya`nın oynadığı olumlu role vurgu yaptı ve bunun aynı şekilde devam etmesini umduğu dile getirdi. 

Libya`daki siyasi süreç ve 24 Aralık seçimlerinin ele alınacağı İkinci Berlin Konferansı, Birleşmiş Milletler (BM) ve Almanya himayesinde, Türkiye`nin dahil olduğu uluslararası aktörlerin katılımıyla 23 Haziran Çarşamba günü toplanacak. 

Libya krizine siyasi çözüm bulmak amacıyla ilk olarak 19 Ocak 2020`de düzenlenen konferansın ikincisine, Libya`dan Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi ve Başbakan Abdulhamid Dibeybe ile BM`nin Libya Özel Temsilcisi Jan Kubis ve Libya ile ilgili ülkelerin dışişleri bakanlarının katılması bekleniyor.



Libya Başbakanı Dibeybe, Almanya Dışişleri Bakanı ile görüştü
Anahtar Kelimeler:
24.2°