Yatırım ve istihdam taahhüdüne arazi

Yatırım ve istihdam taahhüdüne arazi

Üzerinde en az 100 milyon dolar karşılığı TL tutarında yatırım yapma, yatırımın faaliyete geçmesini takip eden 5 yıl boyunca en az 100 kişiye istihdam sağlama taahhüdünde bulunup, yatırım tutarının en az yüzde 20?sini karşılayacak öz kaynağa sahip olduğun

ANKARA Milliyet - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Milli Emlak Tebliği?nde değişikliğe gitti. Resmi Gazete?de yayımlanan düzenleme ile Hazine taşınmazlarıyla ilgili kullanma izni verilmesi ve irtifak hakkı tesis edilmesine ilişkin ihale istisnasını düzenleyen tebliğ maddesine yeni bir bent eklendi. Buna göre, ?Hazine taşınmazları üzerinde en az 100 milyon dolar karşılığı TL tutarında yatırım yapmayı, yatırımın faaliyete geçmesinden itibaren en az 100 kişiye 5 yıl süreyle istihdam sağlamayı taahhüt eden ve taahhüt edilen yatırımın en az yüzde 20?sini karşılayacak miktarda öz kaynağa sahip olan yatırımcılara? ilan yapılmaksızın doğrudan kullanma izni verilebilecek veya irtifak hakkı tesis edilebilecek.

Söz konusu imkandan bugüne kadar, ?Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu?nca verilen lisansa istinaden bu Kurumca uygun görülen taşınmazların üzerinde yatırım yapacak?, ?endüstri bölgelerinde stratejik yatırım yapacak?, ?ileri teknoloji gerektiren savunma, havacılık ve uzay sanayi alanlarında faaliyet gösteren ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı?nca bildirilen? yatırımcılar yararlanabiliyordu. Ayrıca, ?kamu yararına çalışan dernekler, vergi muafiyeti tanınan vakıflar ile vakıflarca kurulan yüksek öğretim kurumları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına asli faaliyetlerinde belirtilen amaçlarda kullanılmak üzere Hazine taşınmazlarını doğrudan kullanma izni ya da irtifak hakkı verilebiliyordu.  



Yatırım ve istihdam taahhüdüne arazi
Anahtar Kelimeler: ekonomi
24.2°