5 lirayı 50 bin liraya satışa çıkardı! Gören inanamıyor

5 lirayı 50 bin liraya satışa çıkardı! Gören inanamıyor

Van`da yaşayan Sezgin Yılmaz (27), hatalı basım 5 TL`yi 50 bin TL`ye satışa çıkardı. Yılmaz, alışveriş yaptıktan sonra aldığı para üstünde 5 TL?nin sağ üst köşesindeki 5`in yarısının olmadığını fark ettiğini belirtti.

Merkez İpekyolu ilçesi Bahçıvan Mahallesi`nde oturan Sezgin Yılmaz, bir markette alışveriş yaptıktan sonra aldığı 5 liranın hatalı basıldığını fark etti. 5 TL`nin sağ üst köşesinde `5`in yarısının olmadığını görünce şaşırdığını söyleyen Yılmaz, banknotu Merkez Bankası`na götürdü.

Paranın hatalı basım olduğunu öğrenen Sezgin Yılmaz, 5 TL`yi 50 bin TL`ye satışa çıkardı. Daha önce kuaförlük yaptığını, ancak şu an çalışmadığını ifade eden Yılmaz, "Alışveriş yaparken ben basım hatası olan paraya denk geldim. Merkez Bankası`na gittim. Basım hatası olan parayı koleksiyonculara götürmemi istediler. Benim de maddi durumum iyi değil. Koleksiyonculardan bana ulaşmalarını istiyorum. Bendeki hatalı basımı yapılan 5 liranın piyasa değeri 70-80 bin diyorlar. Benim şu an acil ihtiyacım olduğundan dolayı ben bu parayı 50 bin TL`ye satmak istiyorum. İlgilenen olursa lütfen bana ulaşsınlar" dedi.



5 lirayı 50 bin liraya satışa çıkardı! Gören inanamıyor
Anahtar Kelimeler: 5 lira hata
24.2°