Tarih: 06.01.2021 01:24

Nilperi Şahinkaya Yasak Elma kadrosunda! Nilperi Şahinkaya kimdir, kaç yaşında, nereli?

Facebook Twitter Linked-in

Nilperi Şahinkaya, yetenekli bir dizi, film ve tiyatro oyuncusudur. Son olarak Craft tiyatrodaki Kalp oyunu ve Blu TV`de Kerem Bürsin ile oynadığı Aynen Aynen dizisinde dikkatleri üzerine çeken Nilperi Şahinkaya, kısa süre önce biten Yeni Hayat dizisinin ardından FOX TV`de yayınlanan ve sevilen Yasak Elma dizisine dahil olmuştur. Peki Nilperi Şahinkaya kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte tüm merak edilenler...

NİLPERİ ŞAHİNKAYA KİMDİR?

Nilperi Şahinkaya, 23 Şubat 1988 yılında Senegal`in Dakar şehrinde dünyaya gelmiştir. 32 yaşındaki Nilperi Şahinkaya, Diplomat Salim Levent Şahinkaya`nın kızıdır. Diplomat olan babasının görevi nedeniyle Senegal`de doğan Nilperi Şahinkaya, ilkokul eğitimini Paris`te, ortaokul eğitimini Bern`de tamamladı. Annesi ona Nil adını koymak istemiştir fakat dedesi gördüğü bir rüya üzerine adına "peri"nin eklenmesini istemiş ve bu sayede adı Nilperi olmuştur. 2003 yılında Ankara`ya yerleşip, 2006`da Charles de Gaulle Fransız Lisesini bitirdi ve 2006-2010 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde okudu. Çok ülke gezmesinde babasının rolü büyüktür çünkü babası bir diplomattır. Babası Salim Levent Şahinkaya`dır.

Okul yıllarında Deniz Yıldızı adlı dizide rol aldı. Üniversiteden, Yüksek Şeref Listesine girerek mezun oldu. 2010`un Haziran ayında Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisine seçilerek İstanbul`a yerleşti. Öyle Bir Geçer Zaman ki`de canlandırdığı Mesude karakteri ardından Kayıp dizisinde Defne ve Sedef karakterlerine can verdi.

Kiraz Mevsimi adlı dizide başrollerden biri olan Şeyma karakteri ile büyük çıkış yaparak N`olur Ayrılalım adlı dizide başrollerden olan Temmuz Akıncı karakterine can verdi. Hira Tekindor`un yönetmenliği ile başrollerini Zerrin Tekindor, Tardu Flordun, Şükrü Özyıldız ile paylaştığı, Oyun Atölyesi`nde sahnelenen Kim Korkar Hain Kurttan oyununda Honey karakteriyle yer aldı.

Oyun Atölyesi Kim Korkar Hain Kurttan oyununda ünlü oyuncu Zerrin Tekindor`la sahne alan Nilperi Şahinkaya, son olarak Craft`ta Kalp oyununda yer almıştır. Keren Bürsin ile yer aldığı Blu TV internet dizisi Aynen Aynen ile ilgi gören Nilperi Şahinkaya, şu an Yasak Elma dizisinin kadrosuna katıldı!




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —