Bakanlar Adil Karaismailoğlu ve Bekir Pakdemirli`den deniz salyası için iki farklı çözüm önerisi

Bakanlar Adil Karaismailoğlu ve Bekir Pakdemirli`den deniz salyası için iki farklı çözüm önerisi

Marmara Denizi`nin kabusu haline gelen deniz salyası için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli`den iki farklı öneri geldi. Karaismailoğlu, Kanal İstanbul`la deniz salyasının da önüne geçileceğini söyler

Marmara Denizi, "deniz salyası" olarak da bilinen müsilaj nedeniyle tehdit altında. Canlı popülasyonunun ve çevre temizliğinin etkilendiği müsilaj nedeniyle başlatılan çalışmalar hızlandırıldı. İzmit Körfezi`nden başlayarak neredeyse tüm Marmara Denizi`nde rastlanan deniz salyası, Ege Denizi`ne doğru ilerliyor.

KARAİSMAİLOĞLU: KANAL İSTANBUL, DENİZ SALYASININ ÖNÜNE GEÇER

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye`nin bu ay temelini atacağı dev projeler biri olan Kanal İstanbul`la deniz salyasının da önüne geçileceğini vurguladı. Kanal İstanbul`un Karadeniz`den akan nehirlerin Marmara`ya karışacağını ve güçlü akıntıyla deniz salyalarını bitireceğini söyleyen Karaismailoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Karadeniz, Marmara`ya göre çok daha temiz. Kanal İstanbul yapıldığında Karadeniz`e akan nehirlerin Marmara`ya karışması söz konusu. Bu da Marmara`daki su kalitesini artırıp deniz salyasını bitirecek. Manipülasyonlar var, su kaynaklarının etkileneceği söyleniyor. Sazlıdere Barajı, İstanbul`un yüzde 2,9`una denk geliyor. İstanbul`un su rezervine Kanal İstanbul ile Piriççik ve Kahramadere barajları ile daha fazla katkı sağlayacağız."

PAKDEMİRLİ`DEN HAMSİ VE MİDYE ÖNERİSİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise Marmara`da deniz salyasından etkilenen küçük balıkçılara desteğin artırılacağını belirterek, "Bin lira olan küçük balıkçı desteğimizi 2 bin liraya çıkartacağız. Marmara özelinde bin 450 lira olan desteği 2 bin 900 liraya yükselteceğiz" diye konuştu. Müsilaj hakkında değerlendirmede bulunan Pakdemirli, "Kendi ekosistemi içinde denizi temizleyen, kirli suyu alıp temiz su veren midye ve hamsi artarsa salya azalır" dedi.

İmamoğlu`ndan Bakan Karaismailoğlu`nun deniz salyası çıkışına tepki: Herhalde rüyasında gördü


Bakanlar Adil Karaismailoğlu ve Bekir Pakdemirli`den deniz salyası için iki farklı çözüm önerisi
Anahtar Kelimeler:
24.2°