İsrail`in Suriye`ye saldırı düzenlediği iddia edildi!

İsrail`in Suriye`ye saldırı düzenlediği iddia edildi!

Beşşar Esed rejimi, İsrail`in Suriye`nin başkenti Şam`a ve ülkenin orta kesimindeki Humus iline saldırılar gerçekleştirdiğini öne sürdü. İsrail`den ise konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

 

Esed rejiminin haber ajansı SANA`nın geçtiği son dakika haberde, İsrail`in Şam`a saldırı gerçekleştirdiği iddia edildi. Şam`da şiddetli seslerin duyulduğu öne sürülen haberde, "Hava savunma sistemlerimiz İsrail`e ait düşman hedeflere karşı koyuyor." ifadesine yer verildi. 

Rejimin El-İhbariye Es Suriye televizyon kanalı da İsrail`in, Lübnan hava sahası yönünden, Humus`a da benzer saldırı gerçekleştirdiğini öne sürdü. 

İsrail`den ise konuya ilişkin açıklama yapılmadı. 

Şam ve Humus`ta rejim ordusunun yanı sıra İran Devrim Muhafızlarının emrindeki yabancı terörist gruplara ait askeri noktalar bulunuyor. 

Esed rejimi, İsrail`in 17 Mart, 28 ve 15 Şubat`ta Şam`a, 4 Şubat`ta ülkenin güneyindeki Kuneytra iline, 13 Ocak`ta Suriye`nin doğusundaki Deyrizor`a, 7 Ocak`ta başkent Şam`ın güneyine, 30 Aralık 2020`de de Şam`ın batı kırsalındaki Nebi Habil bölgesine hava saldırıları gerçekleştirdiğini öne sürmüştü.



İsrail`in Suriye`ye saldırı düzenlediği iddia edildi!
Anahtar Kelimeler:
24.2°