Son dakika... ABD`de `Fauci` tartışması! E-mailleri yayınlandı...

Son dakika... ABD`de `Fauci` tartışması! E-mailleri yayınlandı...

ABD Başkanı Joe Biden`ın Sağlık Başdanışmanı ve ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci`nin basına sızan e-maillerinde "virüsün laboratuvardan çıktığı" yönündeki iddia ve maske ile ilgili tutumunun görünenden farklı

 

ABD`de Buzzfeed ve Washington Post, Fauci`nin Kovid-19`un ortaya çıktığı Ocak 2020 ile Haziran 2020 arasındaki e-maillerini yayımladı. 

Söz konusu e-maillerde, o dönem Beyaz Saray`da Donald Trump yönetimiyle çalışan Fauci`nin, çıktığı canlı yayınlar ve basın toplantılarında "virüsün laboratuvardan çıktığı" teorisini şiddetle reddetmesine rağmen, aslında ekibinin bu teori üzerinde çalıştığı anlaşılıyor. 

Yine maskenin herkes için zorunlu olması gerektiğini savunan Fauci`nin Şubat 2020`de dönemin ABD Sağlık Bakanı Alex Azar`a gönderdiği e-mailde, "Maskeler aslında enfekte olmuş kişilerin virüsü yaymasını engellemek için kullanılmalıdır. Bunlar, enfekte olmayan kişileri korumak için kullanılmaz." diye yazdığı ortaya çıktı. 

FAUCİ`NİN E-MAİLLERİ ABD KAMUOYUNU İKİYE BÖLDÜ 

ABD`de Kovid-19 pandemisinde en önemli isimlerden olan ve ABD Başkanı Joe Biden`ın sağlık başdanışmanlığı görevini de yürüten Fauci`nin, salgının ilk günlerinde takındığı tavır, kamuoyunu ikiye böldü. 

Birçok muhafazakar siyasetçi ve gazeteci Fauci`nin halkı yanlış yönlendirdiğini belirterek görevinden kovulmasını talep etti. 

Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada Fauci`yi "büyük bir hilekar" olarak nitelendirdi. 

Öte yandan liberal isimler Fauci`nin pandeminin ilk günlerinde üzerindeki yüke rağmen "soğukkanlı" davrandığını belirtti. 

TRUMP: FAUCİ`Yİ DİNLEMEDİĞİM İÇİN ŞANSLISINIZ 

Öte yandan başkanlığı döneminde zaman zaman Fauci ile sert tartışmalara giren Donald Trump, söz konusu e-maillere ilişkin yaptığı yazılı açıklamada "Fauci`yi dinlemediğim için Amerikan halkı çok şanslı." dedi. 

Trump, kendisi Çin`e seyahat yasağı getirmek istediğinde Fauci`nin buna karşı çıktığını belirterek, "Onu dinlemeyerek bu yasağı getirdim. İlerleyen günlerde ne kadar doğru bir karar verdiğimi herkes anladı." ifadesini kullandı. 

Çin`in de ilk günlerde pandeminin yayılmasına izin verdiğini kaydeden Trump, Çin`in tüm dünyaya 10 trilyon dolar tazminat ödemesi gerektiğini vurguladı.



Son dakika... ABD`de `Fauci` tartışması! E-mailleri yayınlandı...
Anahtar Kelimeler: anthony fauci koronavirüs
24.2°