İçişleri Bakanlığı 1 Ocak 2016`dan önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için verilen süreyi 31 Aralık 2022?ye kadar uzatmıştı. Eski tip ehliyetlerin yenileme işleminin doğabilecek cezaların önüne geçilmesi için 2021 yılı bitmeden yapılması gerekiyor. Ehliyet yenileme randevusu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden veya ALO 199 hattından alınıyor. Gerekli evrakları ve ehliyet yenileme ücretini yatıran kişiler yenileme işlemlerini kolayca yapabiliyor.
Ehliyet yenileme randevusu nasıl alınır?
Ehliyetini yenilemek isteyenlerin için son başvuru tarihi 31 Aralık 2022 olarak belirlendi. Bu tarihe kadar eski ehliyet kullanabilir. Ancak söz konusu tarihten sonra geçerli olmayacak. Ehliyet yenileme randevusu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi nvi.gov.tr üzerinden veya ALO 199 hattından alınabilir.
2021 Ehliyet yenileme evrakları nelerdir?
- Kimlik Belgesi
- Sürücü Sağlık Raporu
- Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı
- 1 adet biyometrik fotoğraf
- Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan
- Adli Sicil Belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir. Ayrıca E-devlet üzerinden temin edilebilir.)
2021 Ehliyet yenileme ücreti ne kadar?
- Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyet ile değiştireceklerin ödeyecekleri ücret: 13+2 TL`dir.
- Eski tip ehliyetini kaybedenlerin veya çaldıranların yeni tip ehliyet almak için ödeyecekleri ücret 13+2 TL`dir.
- Yeni tip ehliyetlerini yenilemek isteyenlerin, kaybedenlerin veya çaldıranların ödeyecekleri ücret: -225+45TL`dir.
- 01/01/2016 tarihinden sonra yeni tip ehliyet almamış kişiler ehliyet yenileme, kayıp, zayi, çalıntı durumlarında 15 TL yenileme ücreti öderler.
- Yeni tip ehliyetler 01/01/2016 tarihinden itibaren dağıtılmaya başlanmıştır. Bu tarihten sonra ehliyet alanların ehliyeti yeni tip ehliyettir. Yeni tip ehliyet alanlar daha sonra ehliyet yenileme, kayıp, zayi ve çalıntı durumlarında 270 TL Harç+Değerli Kağıt ve Vakıf Payını öderler.
2021 Ehliyet yenileme ücreti hangi bankalara yatırılır?
Ehliyet Yenileme ücreti Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Trafik vakfınca protokol yapılmış ödeme yapılabilen banklara yatırılabilir. Ayrıca ehliyet yenileme ücreti internet üzerinden de yapılabilir.
- Akbank
- Aktif Bank
- ING Bank
- Şekerbank
- Türkiye Vakıflar Bankası
- Kuveyt Türk Katılım Bankası
- Albaraka Türk Katılım Bankası
- T.C. Ziraat Bankası
- Türk Ekonomi Bankası
- Garanti Bankası
- Denizbank
- PTT Bank
Eski ehliyet geçerlilik süresi nedir?
İçişler Bakanlığı 1 Ocak 2016 tarihinden önce düzenlenmiş olan eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi için verilen sürenin 31 Aralık 2022`ye kadar uzatıldığını açıklamıştı. Buna göre eski tip ehliyetler 2022 yılına kadar kullanılabilecek. Söz konusu tarihten itibaren geçerli sayılmayacak.
İlgili Haber Kimlik Yenileme Ücreti Nasıl Yatırılır? Kimlik Yenileme Parası Nereye Yatırılır? İlgili Haber Kimlik yenileme son gün ne zaman? Nüfus cüzdanı değiştirme nasıl yapılır?