ABD`de yaşayan Türk halk bilimci İlhan Başgöz, ambulans uçakla Türkiye`ye gönderildi

ABD`de yaşayan Türk halk bilimci İlhan Başgöz, ambulans uçakla Türkiye`ye gönderildi

Uzun yıllardır ABD`de yaşayan Türk halk bilimci Prof. Dr. İlhan Başgöz, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen ambulans uçakla Türkiye`ye nakledildi.

Chicago Başkonsolosluğundan edinilen bilgiye göre, 1965`ten bu yana Indiana Bloomington`da yaşayan Başgöz, uzun süredir devam eden rahatsızlığı nedeniyle Türkiye özlemi çektiği ve tedavisine Türkiye`de devam edilmesi talebini yetkililere iletti.

Chicago Başkonsolosluğunun ilgili makamları bilgilendirmesi üzerine Sağlık Bakanlığı, 99 yaşındaki Başgöz`ü Türkiye`ye getirmesi için ABD`ye ambulans uçak gönderdi.

Başgöz, Türkiye`ye nakli için gerekli işlemlerin tamamlanmasıyla Indianapolis`ten yerel saat ile 10.00`da ambulans uçakla Türkiye`ye hareket etti.

Uçağın yakıt ikmaliyle Ankara`ya bugün saat 14.00 civarında ulaşması bekleniyor.

1921 Sivas doğumlu Prof. Dr. İlhan Başgöz, 1960`ta geldiği ABD`de önce California Üniversitesi, ardından Bloomington`daki Indiana Üniversitesinde dersler verdi. Emekli olduktan sonra Türkiye`de Bilkent, Van Yüzüncü Yıl ve ODTÜ`de de dersler veren Başgöz, Türk halk kültürü üzerine yaptığı araştırmaları ve yazdığı kitapları ile bu alanda hayattaki en önemli Türk halk bilimci olarak tanınıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı / Islam Doğru