Son Dakika: Dünya Sağlık Örgütü, Çin`in geliştirdiği Kovid-19 aşısı Sinovac`ın acil kullanımına onay verdi

Son Dakika: Dünya Sağlık Örgütü, Çin`in geliştirdiği Kovid-19 aşısı Sinovac`ın acil kullanımına onay verdi

Son dakika: Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye`de de kullanılan Çin`in geliştirdiği Kovid-19 aşısı Sinovac`ın acil kullanımına onay verdi. DSÖ`den yapılan açıklamada, aşının 18 yaş üstü kişilerde, ilk doz ile ikinci doz arasında 4-8 hafta olacak şekilde kullanı

Dünya Sağlık Örgütü`den koronavirüs aşısıyla ilgili yeni bir açıklama geldi. DSÖ, Türkiye`nin de satın aldığı Çin`li Sinovac`ın CoronaVac aşısına acil kullanım onayı verdiğini duyurdu.

TAVSİYEDE DE BULUNDULAR

DSÖ, Sinovac Kovid-19 aşısını 18 yaşın üzerindekiler için önerdi. Aşının 2`nci dozunun, ilk dozun 2-4 hafta sonrasında uygulanması tavsiyesinde bulunuldu.

COVAX PROGRAMINA DAHİL OLMASININ YOLU AÇILDI

Söz konusu karar ile Sinovac aşısının, yoksul ülkeler için başlatılan Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı`na (COVAX) dahil olmasının yolu açılmış oldu.

BAKAN KOCA: BU GÜCE GÜVENİN

Bu gelişme üzerine Bakan Koca, Twitter`dan yaptığı açıklamada, "Ülkemizde yaygın olarak kullanılan Sinovac firmasınınKovid-19aşısı Coronovac; Dünya Sağlık Örgütü tarafından da onaylandı. Güvenirliği ve etkisi kanıtlanmış her aşıyı vatandaşımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Bu güce güvenin" ifadelerini kullandı.

BULAŞTA YÜZDE 94 ETKİLİ

Son olarak Endonezya`da 25 bin 374 sağlık çalışanının ikinci dozlarını aldıktan sonra 28 gün boyunca izlendiği araştırmada CoronaVac`ın can kaybını yüzde 100 önlediği, hastaneyi yatışlara karşı da yüzde 96 oranında koruma sağladığı açıklanmıştı. Ayrıca, izlenen grupta Kovid-19 bulaşmasının yüzde 94 oranında önlendiği belirtilmişti.