Meteoroloji uyardı! Hafta boyunca sıcaklık düşüyor, yağmur geliyor

Meteoroloji uyardı! Hafta boyunca sıcaklık düşüyor, yağmur geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük hava tahmin raporunu açıkladı. Buna göre; İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi`nde sıcaklık düşüyor, hafta boyunca yağış bekleniyor. Öte yandan Batı Karadeniz`in iç kesimleri, Eskişehir, Çankırı çevreleri ile An

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından paylaşılan (28 Mayıs - 3 Haziran) haftalık hava durumu tahminlerine göre; Anadolu`da yerel ve kuvvetli sağanaklar devam ediyor. Marmara Bölgesi`nde sıcaklık düşüyor. Yarın ve sonraki günlerde ülkede sağanaklar devam edecek. İstanbul`da etkili olan poyrazla birlikte hissedilen hava sıcaklığı 15-16 derece civarında seyrediyor. Bölgede akşama doğru yerel yağmur bekleniyor. Ankara ve Bursa`nın da bazı ilçelerinde sağanaklar var. Başkent`te rüzgar da şiddetlenebilir. İzmir`de rüzgar serin. Ankara 30, İzmir 28, Bursa 23 derece, Antalya`da nemli hava bunaltıyor.

OLUMSUZLUKLARA KARŞI UYARI

Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Batı Karadeniz`in iç kesimleri, Eskişehir, Çankırı çevreleri ile Ankara`nın kuzey ve batı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü; sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde rüzgar gibi olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu.

İSTANBUL`DA DA YAĞMUR ETKİLİ OLACAK

Marmara Bölgesi`nde akşam saatlerine doğru Trakya, Çanakkale ve Balıkesir`de şiddetli sağanak bekleniyor. Yarın sıcaklıkların 20 derecenin altında düşmesi beklenirken, bölgeye hafta sonu yağışlı bir hava hakim olacak. İstanbul`da akşam saatlerinden başlayarak yarın da etkili olması beklenen, yerel ve gök gürültülü sağanaklar görülecek.

İÇ ANADOLU`DA ANİ YAĞIŞLAR

Ege`de hava gün boyu güneşli seyredecek. Ancak akşam saatlerine doğru Manisa, Kütahya ve Afyonkarahisar boyunca sağanak yağış bekleniyor. Bodrum 30, Denizli 34, Kütahya 27 derece. İç Anadolu`da önümüzdeki iki gün boyunca özellikle öğle saatlerinden sonra gök gürültülü sağanaklar bekleniyor. Konya-Kırşehir hattında rüzgar da aniden şiddetlenebilir. Sivas 27, Konya 31 derece.

Akdeniz`de hava sert lodosla birlikte nemli ve bunaltıcı seyrediyor. Adana`da hava bulutlu, 32 derece, Karaman ve iç kesimler yağmurlu olacak. Güneydoğu`da lodos kuvvetleniyor ve yeniden çöl tozu getiriyor. Diyarbakır 35 derece.

KARADENİZ`DE CUMA GÜNÜ SAĞANAK

Karadeniz`de cuma geniş kesimde sağanaklar var. Akşam Batı Karadeniz`den başlayarak hava soğuyacak. Doğu Karadeniz cumartesi de ılık. Doğu Anadolu güneşli, kuvvetli lodosla Erzurum 26, Malatya 31 derece.



Meteoroloji uyardı! Hafta boyunca sıcaklık düşüyor, yağmur geliyor
Anahtar Kelimeler:
24.2°