Tarih: 28.05.2021 01:37

Sedat Peker`e "DHKP-C tehdidi" bahanesiyle verilen koruma kararında FETÖ izi tespit edildi

Facebook Twitter Linked-in

Emniyet Genel Müdürlüğü kaynaklarından edinilen bilgiye göre, FETÖ`den ihraç edilen eski Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Nurettin Demir, organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker`in DHKP-C tarafından tehdit edildiği ve bu nedenle Peker`e koruma gerektiğine yönelik olarak 16 Ocak 2015`te İstanbul Emniyet Müdürlüğünün terör ve istihbarat birimleri arasındaki yazışmaları başlattı.

ÖNCE İSTEMEDİĞİNİ SÖYLEDİ, SONRA TALEPTE BULUNDU

Bu yazışmalarda, DHKP-C güdümünde yayın yapan internet sitesinde, suç örgütü elebaşı hakkında hakaret ve tehdit içerikli ifadeler kullanıldığına yönelik değerlendirmeler yapıldı. Kararın tebliğ edildiği suç örgütü elebaşı, 26 Ocak 2015`te koruma istemediğini bildirdi ancak 5 Şubat 2015`te tekrar koruma için başvuruda bulundu.

DHKP-C`NİN TEHDİDİ SEBEBİYLE KORUMA VERİLDİ

Bu talebin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünden 20 Şubat`ta, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden de 26 Şubat`ta İstanbul Koruma Şube Müdürlüğüne "Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcıları" imzasıyla Peker`in DHKP-C tarafından tehdit edildiğine yönelik yazılar yazıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü kaynaklarına göre, İstanbul İl Koruma Komisyonu 6 Mart 2015`te toplanarak Peker için polis yakın koruma kararı aldı. Aynı komisyon tarafından Peker`e koruma verilmesiyle ilgili karar 2016, 2017, 2018 ve 2019`da da uzatıldı.

Adı "FETÖ borsası" iddialarına karışan ve meslekten ihraç edilen eski İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Özgür Taşdemir`in, 2017`de İstanbul Valiliği`ne, "DHKP-C`nin Okmeydanı`nda suç örgütü elebaşına ait kumarhaneye saldırılar düzenleyebileceği" uyarısının yer aldığı bir tutanak gönderdiği tespit edildi.

KORUMA KARARI 2020`DE KALDIRILDI

Örgüt elebaşı için verilen koruma kararı 2020 Eylül ayında kaldırıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —