Son dakika: Biden`dan flaş YPG/PKK hamlesi! Trump`ın aksine...

Son dakika: Biden`dan flaş YPG/PKK hamlesi! Trump`ın aksine...

ABD Başkanı Joe Biden`ın, Suriye`de terör örgütü YPG/PKK işgali altındaki petrol bölgeleri için eski Başkan Donald Trump`ın bir ABD firmasına verdiği yaptırım muafiyetini uzatmayacağı bildirildi.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansının konuyla ilgili, adı açıklanmayan bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Biden yönetiminin Suriye`deki petrol bölgelerine ilişkin yeni bir adım atmaya hazırlandığı kaydedildi.

Buna göre Biden yönetimi, geçen yıl Trump döneminde Suriye`deki petrol sahalarında iş yapabilmesi için Delta Crescent Energy adlı ABD`li enerji şirketine verilen yaptırım muafiyetini uzatmama kararı aldı.

ABD Hazine Bakanlığı, daha önce getirilen yaptırımlar kapsamında ABD`li firmaların Suriye`de enerji işi yapmalarını yasaklarken, Trump yönetimi Nisan 2020`de Delta Crescent Energy firmasına yaptırım muafiyeti getirmişti.

Habere göre, Biden yönetimi, Trump dönemindeki "Suriye`deki petrolü elinde tutma" politikasını artık takip etmediği için yeni dönemde YPG/PKK işgali altındaki petrol bölgeleri için verilen muafiyeti yenilemeyecek.

ABD`li eski büyükelçi James Cain ile eski ordu mensubu James Reese tarafından 2019 yılında kurulan Delta Crescent Energy adlı firma, Suriye`nin kuzeydoğusunda terör örgütü YPG/PKK işgali altındaki bölgelerde petrol çıkarma işlemi yapıyordu.

Eski Başkan Trump, Ekim 2019`da Amerikan askerlerinin Suriye`den çekilmesi talimatını vermiş, daha sonra bölgedeki petrol bölgelerinin kontrolünü elinde tutmak amacıyla sınırlı sayıda askerin orada kalması yönünde karar almıştı.

 



Son dakika: Biden`dan flaş YPG/PKK hamlesi! Trump`ın aksine...
Anahtar Kelimeler:
24.2°