Son dakika... Afganistan`daki birçok üs Taliban`ın kontrolüne geçiyor!

Son dakika... Afganistan`daki birçok üs Taliban`ın kontrolüne geçiyor!

ABD`nin 1 Mayıs`tan itibaren çekilmeye başladığı Afganistan`da, şu ana dek en az 26 Afgan üs ile karakolunun Taliban`ın kontrolüne geçtiği bildirildi. Haberde ayrıca, Taliban`ın özellikle ülkenin doğu kesimlerindeki etkisini daha da artırdığı ifade edildi

 

Amerikan New York Times (NYT) gazetesinin yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre, ABD`nin çekilmeye devam ettiği Afganistan`ın bazı bölgelerinde Taliban ağırlığını hissettirmeye başladı. 

Amerikan askerlerinin çekilmeye başladığı 1 Mayıs`tan bu yana Lagman, Baglan, Vardak ve Gazne vilayetlerinde bulunan Afgan güvenlik güçlerine bağlı en az 26 üs ile karakol Taliban`ın kontrolüne geçti. 

Taliban`ın Afgan güçlerine "ya teslim olur ya da öldürülürsünüz" şeklinde tehditlerde bulunduğu iddia edilen haberde, söz konusu üs ve karakollardaki Afgan unsurlarının, bulundukları yeri Taliban`a teslim ederek oradan ayrıldıkları kaydedildi.

Haberde ayrıca, Taliban`ın özellikle ülkenin doğu kesimlerindeki etkisini daha da artırdığı ifade edildi. 

ABD`NİN AFGANİSTAN`DAN ÇEKİLME SÜRECİ 

ABD yönetimi, 29 Şubat 2020`de Taliban ile anlaşmaya varmış ve 1 Mayıs 2021`de Taliban`la Afganistan`dan tamamen çekileceği konusunda mutabık kalmıştı. 

Ancak Başkan Joe Biden yönetimi, 1 Mayıs`tan başlamak üzere 11 Eylül`e kadar tamamen çekilmiş olacaklarını açıklamıştı.



Son dakika... Afganistan`daki birçok üs Taliban`ın kontrolüne geçiyor!
Anahtar Kelimeler:
24.2°