İran`dan ABD`ye uçak gemisi tepkisi: Tüm senaryolar için hazırız

İran`dan ABD`ye uçak gemisi tepkisi: Tüm senaryolar için hazırız

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, Kasım Süleymani suikastının birinci yılında ABD güçlerini hedef alacak olası İran saldırısı nedeniyle ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) Orta Doğu`daki USS Nimitz uçak gemisini çekmemesine ilişkin "tüm sen

İran resmi ajansı IRNA`ya göre, Hatibzade başkent Tahran`da düzenlediği basın toplantısında Orta Doğu`da artan gerilimin kaynağının ABD güçlerinin varlığı olduğuna işaret ederek, Pentagon`un daha önce İran`ın muhtemel saldırılarından etkilenmemesi için Basra Körfezi`nden çekeceğini açıkladığı USS Nimitz uçak gemisinin bölgede kalmasına yönelik yeni kararı hakkında konuştu.

Sözcü Hatibzade, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Bu savaş gemilerinin kalıp kalmaması kararı onları ilgilendirir. Tüm senaryolar için hazırız. Yapılan açıklamalar da aynı temeldedir. Bu senaryolar için bir hüküm vermiyoruz ancak cevabımız kesin olacaktır."

Washington`a İsviçre üzerinden açık ve net bir mesaj ilettiklerini aktaran Hatibzade, "Bölge ülkelerine de başkentler aracılığıyla doğrudan mesaj gönderdik. Herhangi bir maceranın sonuçları Washington`un sorumluluğundadır. Herhangi bir girişimde bulunurlarsa, açık ve bir an bile tereddüt etmeden cevap vereceğiz."dedi.

Hatibzade, ABD`nin Irak`taki üslerini İran aleyhindeki faaliyetler için kullandığını savunarak, Irak`a huzurun gelmesi için ABD güçlerinin ülkeyi terk etmesi gerektiğini söyledi.

İranlı Sözcü, "ABD`nin bölgedeki faaliyetlerini dikkatlice izliyoruz. Çıkarlarımızı savunmak için ciddi, açık ve doğrudan cevap vereceğimizi duyurduk." ifadelerini kullandı.

İsrail`in de Irak`ta gerilimi artıracak eylemler peşinde olduğunu iddia eden Hatibzade, "ABD askerlerinin kanıyla hedeflerine ulaşmaktan utanmıyorlar." diye konuştu.

USS NİMİTZ ORTA DOĞU`DA KALIYOR

ABD Savunma Bakan Vekili Christopher Miller, bugün yaptığı açıklamada İran`ın muhtemel saldırılarından etkilenmemesi için daha önce bölgeden çekileceği açıklanan "USS Nimitz" uçak gemisinin, Orta Doğu`da kalmasına karar verdiklerini duyurdu.

Açıklamada, kararın nedeni olarak "İran liderlerinin Başkan Donald Trump`a ve diğer ABD`li yetkililere yönelik tehditleri" gösterildi.

ABD, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani`nin 3 Ocak`taki ölüm yıl dönümünde İran`ın bölgedeki kuvvetlerine saldırı düzenlemesi ihtimaline karşı bir süredir önlem alıyordu.

 



İran`dan ABD`ye uçak gemisi tepkisi: Tüm senaryolar için hazırız
Anahtar Kelimeler: uçak gemisi
24.2°