Mutasyondan beri kötüye gidiyor: İngiltere önlemleri sıkılaştıracak

Mutasyondan beri kötüye gidiyor: İngiltere önlemleri sıkılaştıracak

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede daha sıkı önlemler açıklayacak.

 

Başbakanlık ofisi 10 Numara`dan yapılan açıklamada, Kovid-19`un daha hızlı bulaşan türünün yayılmasının, ülke genelinde vaka sayılarının hızla artmasına neden olduğu belirtildi. 

Başbakan`ın bu artışı durdurmak, hastaneleri korumak ve hayat kurtarmak için artık daha fazla adım atılması gerektiği konusunda net olduğu vurgulanan metinde, bunların akşam açıklanacağı duyuruldu. 

Johnson`ın yerel saatle 20.00`de (TSİ 23.00) yeni bir ulusal karantina veya karantinaya çok yakın önlemler açıklaması bekleniyor. 

Mevcut durumda ülkenin yaklaşık yüzde 75`i, çok sıkı kısıtlamaların yer aldığı 4. aşama önlemlere tabi. 

Bu önlemler, evden ancak iş, alışveriş ve egzersiz için çıkılabilmesi; restoran, bar ve temel ürünlerin satılmadığı tüm ticarethanelerin kapatılması ve spor müsabakalarının seyircisiz yapılması gibi kısıtlamaları içeriyor. 

Ülkede, Kovid-19`un daha hızlı yayılan türü nedeniyle günlük vakalar 50 bini geçerken can kayıpları da 1000`e yaklaşmış durumda. 

Hastanelerin kapasitelerinin aşılmaya başlandığı İngiltere`de, önlem alınmaması durumunda gidişatın daha da kötü olacağından korkuluyor. 

75 binden fazla kişinin Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği ülke, daha önce 2 kez karantinaya gitmişti.



Mutasyondan beri kötüye gidiyor: İngiltere önlemleri sıkılaştıracak
Anahtar Kelimeler: koronavirüs mutasyon salgın
24.2°