Ekvador ve Panama Kolombiya sınırını kapattı

Ekvador ve Panama Kolombiya sınırını kapattı

Güney Amerika ülkesi Ekvador ve Orta Amerika ülkesi Panama, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında Kolombiya`ya olan sınırlarını geçici olarak kapatma kararı aldı.

Ekvador Ulusal Acil Durum Operasyonları Komitesi (COE) Başkanı Juan Zapata, açıklamasında, Ekvador - Kolombiya sınırının her iki ülkenin yetkilileriyle ortak ve koordineli şekilde yürütüldüğünü belirterek, "Protokoller ve parametreler oluşturulduğunda, sınır kademeli ve güvenli şekilde yeniden açılacaktır. " ifadesini kullandı.

Zapata, iki ülke arasındaki sınırların yeniden açılması için herhangi bir karar ve tarihin henüz netleşmediğini söyledi.

Ekvador Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre, son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 43 artarak 20 bin 22`ye, vaka sayısı 2 bin 348 artışla 415 bin 255`e yükseldi.

PANAMA HAVA, KARA VE NEHİR SINIRINI KAPATTI

Panama hükümetinden yapılan açıklamada ise Kovid-19 salgını nedeniyle Kolombiya ile sınırların açık olmasının risk oluşturacağı gerekçesiyle hava, kara ve nehir geçişleri geçici olarak askıya alınması kararlaştırıldı.

Ülkede bugüne kadar 372 bin 800 kişi Kovid-19`a yakalandı, 6 bin 314 kişi yaşamını yitirdi.