Son dakika... İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler`in sayısı 250`ye yaklaştı!

Son dakika... İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler`in sayısı 250`ye yaklaştı!

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi`ne 10 Mayıs`ta başlattığı ve Hamas ile varılan ateşkesle sona eren saldırıları nedeniyle yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 248`e ulaştı.

 

Hamas ile Tel Aviv yönetimi arasında varılan ateşkes ile 02:00`de İsrail`in Gazze`ye yönelik saldırıları sonlanmasının ardından Gazze`de sivil savunma ve sağlık ekiplerinin arama kurtarma faaliyetleri hız kazandı. 

Gazze`deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail`in bölgeye düzenlediği 11 günlük saldırılarda yaşanan can kayıplarına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. 

Açıklamada, Gazze`de İsrail saldırıları nedeniyle yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısının 248`e yükseldiği belirtildi. 

Hayatını kaybedenlerden 66`sının çocuk, 39`unun kadın olduğu, yaralı sayısının da 1948`e ulaştığı ifade edildi. 

İsrail`in işgal altındaki Doğu Kudüs`te bulunan Mescid-i Aksa`da Ramazan ayında ibadet edenlere saldırması ve Şeyh Cerrah Mahallesi sakinlerini evlerinden zorla çıkarma planı bölgede gerginliği tırmandırmıştı. 

Gazze Şeridi`ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs`te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi`nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00`e kadar süre tanımıştı. 

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah`tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail`e çok sayıda roket fırlatmıştı. 

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi`ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını bildirmişti. 

ABD yönetiminden gelen baskıların ardından İsrail tarafı geri adım atarak Hamas ile ateşkese varmıştı.



Son dakika... İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler`in sayısı 250`ye yaklaştı!
Anahtar Kelimeler: can kaybı
24.2°