Tarih: 20.05.2021 15:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm yurtta okunan İstiklal Marşı`na eşlik etti

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle tüm yurtta aynı anda okunan İstiklal Marşı`na eşlik etti. Türkiye`nin dört bir yanında da 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında vatandaşlar saat 19.19`da evlerinin balkonuna çıkarak İstiklal Marşı okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt genelinde saat 19.19'da düzenlenen İstiklal Marşı okuma etkinliğine Çankaya Köşkü'nden katıldı. Erdoğan, beraberinde gençlerle birlikte saatler 19.19'u gösterdiğinde İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okudu.

GAZİANTEP’TE BALKONLARDAN İSTİKLAL MARŞI OKUNDU

Gaziantep’te, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında vatandaşlar saat 19.19'da evlerinin balkonuna çıkarak İstiklal Marşı okudu.

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, bu yıl da koronavirüs salgını nedeniyle evlerde kutlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın saat 19.19'da balkon ve kapı önlerinde İstiklal Marşı okuması için yaptığı çağrı üzerine vatandaşlar, bu saatte balkon ve pencerelere çıktı. Saat 19.19'da Beykent Mahallesindeki gençler ve aileleri ellerinde Türk bayrakları ile balkonlarında ve site bahçelerinde İstiklal Marşı'nı okudu.

Kadir GÜNEŞ/GAZİANTEP, (DHA)

ESKİŞEHİR VE KÜTAHYA’DA '19 MAYIS' KUTLAMASI

19 MAYIS Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Kütahya'da yürüyüş korteji düzenlenirken, Eskişehir’de antrenörler, gençlik liderleri ve öğrenciler 33 bin kişilik statta dev Türk bayrağı açarak İstiklal Marşı okudu.

Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle 33 bin kişilik Eskişehir Yeni stadyumunda etkinlik düzenledi. Gençlik liderleri, antrenörler ve öğrenciler yer aldığı 80 kişilik grup, sahanın ortasında kadar taşıdığı dev Türk bayrağını açıp İstiklal Marşı okudu. Saatler 19.19’u gösterdiğinde başlatılan etkinlikte Arif Nihat Asya'nın ‘Bayrak’ isimli şiiri seslendirildi. Etkinliğe Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’ın yanı sıra Eskişehir Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ercan Atasoy ile Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu katıldı. Ayyıldız ve beraberindekiler programın ardından dev Türk bayrağı önünde fotoğraf çekildi.

KÜTAHYA’DAKİ PROGRAM

Kütahya’da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yürüyüş korteji düzenlendi. Fuatpaşa mahallesindeki Gençlik Merkezi önünden başlayan korteje polis, jandarma, itfaiye personelleri ile motosiklet ve Off-Road tutkunları katıldı. Etkinlikte kortej, müzik ve sirenler eşliğinde dolaşarak halkın bayramını kutladı. Kortejin ardından Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Bandosu tarafından konser verildi. Saatler 19.19’u gösterdiğinde ise İstiklal Marşı okundu. Programda, Kütahya Valisi Ali Çelik’in yanı sıra AK Parti Kütahya milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Kütahya Emniyet Müdürü Necmettin Koç, Kütahya Jandarma Komutanı Albay Murat Kırbaç yer aldı.

Engin ÖZMEN- Hakan TÜRKTAN- Oğuzhan KILIÇ/ESKİŞEHİR, KÜTAHYA, (DHA)

BİTLİS’TE İSTİKLAL MARŞI ETKİNLİĞİ

BİTLİS’te 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle İstiklal Marşı etkinliği düzenlendi.

Hüsrevpaşa Mahallesi’nde bir araya gelen gençler açtıkları dev Türk bayrağı etrafında hep birlikte İstiklal Marşı okudu. Binalardaki vatandaşların balkonlarından bayraklarla eşlik ettiği İstiklal Marşı etkinliği saat 19.19’da gerçekleştirildi. Etkinliğe küçük çocuklarda ellerinde Türk bayrakları ile destek verdi.

Özcan ÇİRİŞ- Ceren ÇALIŞKAN/BİTLİS, (DHA)

ANTALYA’DA DENİZDE VE KARADA İSTİKLAL MARŞI OKUNDU

ANTALYA’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Muratpaşa Belediyesi’nin 30 tekneyle Akdeniz’de gerçekleştirdiği kutlamalarda, saat 19.19’u gösterdiğinde falezlerde meşaleler yandı, hem denizde hem karada hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.

Antalya’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Muratpaşa Belediyesi’nin hem denizde hem de bisiklet turuyla karada düzenlendiği etkinliklerle kutlandı. Bisikletçiler, kutlamalar için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1930’da kenti ziyaretinde kaldığı ve şimdi müze olarak ziyaret edilen evin önünden pedala bastı.

Bisikletçilerin şehir turu, tarihi Kaleiçi Yat Limanı’nda sona erdi. Bisikletçiler burada tur boyunca taşıdıkları Türk bayrağını, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a emanet ederken kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından denizde devam etti. Akdeniz’in masmavi sularında devam eden kutlamalara Başkan Ümit Uysal eşi Ümran Uysal’la birlikte katılırken, CHP İl Başkanı Nuri Cengiz ve CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer de yer aldı. 

Başkan Uysal, kutlamalar için Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatılan 30 teknenin hareketinden önce yaptığı konuşmada, 19 Mayısların muasır uygarlık düzeyini yakalama, dünya uluslar ailesinde en ön sırada olma, ekonomide, eğitimde, bilimde ve sosyal yaşamda daha ileri noktalara gelmek için birçok misyon ve görev yüklediğini söyledi. Başkan Uysal, "19 Mayıslar hiç bitmeyecek. Her 19 Mayıs mücadelemizde yenilenme günü olacak. Bize vasiyet edilen muasır uygarlık düzeyinin üzerine çıkmak için bir kez daha ant içeceğiz ve bayramımızı böyle kutlayacağız” diye konuştu.

Başkan Uysal’ın konuşmasının ardından tarihi Kaleiçi Yat Limanı’ndan hareket eden tekneler, falez bandı boyunca Antalyalıların bayramını kutladı. Saat 19.19’u gösterdiğinde falezlerde meşaleler yandı, hem denizde hem karada hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.

ANTALYA, (DHA) 

YALOVA 19.19'DA TEK YÜREK OLDU

Yalova'da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla saatler 19.19'ı gösterdiğinde vatandaşlarca tek bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.

Yalova'da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen bisiklet turu 1 Numaralı Amatör Saha’da tamamlandı. Bisiklet turuna katılan gençleri, Yalova Valisi Muammer Erol, kurum müdürleri ve siyasi parti temsilcileri karşıladı. Saatler 19.19'u gösterdiğinde ise Türkiye'nin pek çok noktasında olduğu gibi Yalova'da da önce saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşı okundu. Etkinlik aynı zamanda drone ile havadan görüntülendi.

Özgür YILDIZ/YALOVA, (DHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —