İsrail`e tüm uluslararası uçuşlar durduruldu

İsrail`e tüm uluslararası uçuşlar durduruldu

İsrail`deki birçok noktaya Gazze`den yapılan roket atışları nedeniyle, İsrail`e uluslararası uçuşların askıya alındığı bildirildi.

İsrail merkezli "Calcalist" adlı gazetede yer alan haberde, uluslararası hava yolu şirketlerinin İsrail`e uçuşlarını askıya aldığı ve İsrail hava yolunun yalnızca iç uçuşlar için kullanımda olduğu belirtildi.

Haberde, İsrail`in Ben Gurion Uluslararası Havalimanı`na alternatif olarak kullandığı Ramon Havalimanı`nın uluslararası uçuşlar için açık olduğu, şirketlerin ise 18 Mayıs Salı gününe kadar uçuş yapmak istemediği kaydedildi.

İsrail Havalimanları Kurumundan yapılan açıklamada İsrail`in Ben Gurion Uluslararası Havalimanı`ndan dün yapılması planlanan 40 uçak seferinin iptal edildiği belirtilmişti.

Royal Caribbean İsrail`e deniz seferlerini durdurdu

Royal Caribbean uluslararası deniz yolcu taşımacılığı yapan şirket, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi`nden İsrail`e yönelik seferlerin durdurulduğunu açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada, güvenlik nedeniyle İsrail`in Hayfa Limanı`ndan seferlerin haziran ayında başlamasının planlandığı duyuruldu.